TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

puste ikony w menu start (wolno ładujące się ikony)

Offline Bartos

• 148
puste ikony w menu start (wolno ładujące się ikony)
« dnia: 01 Styczeń 2010, 22:21:25 »
Witam

od jakiegoś czasu mam utrapienie z ikonami zarówno folderów jak i programów  menu start>programy

właśnie jak wchodzę w dział programy czy akcesoria mam tylko białe puste tła ikon i folderów i trzeba średnio ok 5-6 czekać aż się załadują, jest to dość męczące bo po menu start poruszam się wzrokowo po ikonach i takie czekanie trochę wkurza. dzieje się tak za każdym razem jak wchodze z programy po czasie dłuższym niż ok 5 min

czy ktoś wie jak to rozwiązać?
system świeżo po instalce i formacie dysku jedynie co zdążyłem zainstalować to sterowniki i programy OEM na laptopa ccleaner i sunrise i już takie cyrki się dzieją z ikonami

proszę o pomoc
Windows MX RGB......Windows 7HP x64

Odp: puste ikony w menu start (wolno ładujące się ikony)
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Styczeń 2010, 23:08:03 »
Instalowałeś jakieś sterowniki? Jeśli nie to radze zaktualizować  ;)

Offline Bartos

• 148
Odp: puste ikony w menu start (wolno ładujące się ikony)
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Styczeń 2010, 23:31:22 »
wszystkie sterowniki sa w najnowszej wersji

wygląda to tak jakby system wyrzucał z pamięci te ikony, bo z czasem znika ich coraz więcej,
tylko pytanie jaka funkcja lub plik odpowiada za pamięć wyglądu ikon i jak go/ją zmusić do pamiętania wyglądu tych ikon
Windows MX RGB......Windows 7HP x64