Witam! W skrócie: mam dwa dyski (jeden kupiony kilka dni temu). Na starym dysku posiadałem 32bitową 7 i XPka, zainstalowałem 64bitową 7 na nowy dysk po czym wyczyściłem stary dysk, na którym był bootmanager oraz plik ntldr o czym nie wiedziałem. 9 godzin zajęło mi odzyskanie 7 i co prawda uruchamia się w bootloaderze pokazuje napis Windows 7 (odzyskany) lecz w czym problem.
1. Ten odzyskany bootloader ma jakiś dziwny wygląd (chciałbym wrócić do starego).
2. Podczas ładowania systemu nie lecą te takie 4 kuleczki składające się w logo Windows NT lecz zasuwa taki paseczek jak w XPku tylko zielony
No i tu moje pytania: jak odzyskać bootmanager, który był przed uszkodzeniem (o taki
http://thom45.files.wordpress.com/2009/02/boot-manager.jpg jak ktoś chce to mogę strzelić fotkę jaki mam obecnie). Oraz dlaczego nie ma kuleczek tylko ten pasek?
W sumie nie zmieniam bootloadera dla wyglądu ale po instalacji Windowsa XP (potrzebuję mieć te dwa systemy) nie działa on z obecnym bootloaderem. Pozdrawiam.