TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem przy wznawianiu

Problem przy wznawianiu
« dnia: 18 Grudzień 2009, 11:08:23 »
Witam.
Po samoczynnym wyłączeniu monitora (zamiast wygaszacza ekranu), mam problem podczas wznawiania. Mianowicie system czasem nie odpowiada przez jakiś czas (czasem nawet kilka minut). Wyłączyłem hibernacje hybrydowe, uśpienia itp., czytałem też, że to może być skutek wyłączenia kart sieciowych ze względu na oszczędności energii, ale po ustawieniu ich w stan ciągłej gotowości problem nie został rozwiązany. Dodam też, że za pierwszym razem jak miałem zainstalowaną 7, tego problemu nie było, dopiero ostatnio, po formatowaniu i ponownej instalacji systemu problem się pojawił i nie potrafię go rozwiązać własnymi siłami. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.

Offline rynio

• 176
Odp: Problem przy wznawianiu
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudzień 2009, 21:21:58 »
A co to jest to 'wznawianie'? Popróbuj może w opcjach zasilania poprzestawiać.

« Odpowiedź #2 dnia: 20 Grudzień 2009, 16:43:50 »
Poprzez wznawianie mam na myśli przejście komputera ze stanu wyłączonego monitora, do stanu w którym chciałbym pracować na komputerze. Jak napisałem wcześniej, to próbowałem już w ustawieniach zasilania, powyłączałem opcje żeby mi nie wyłączał dysków, nie przechodził w stany uśpienia, czy hibernacji i nadal mi to nic nie pomagało. Jeżeli nikomu się to wcześniej nie zdarzało, to pozostaje mi tylko w wolnym czasie przeinstalować system i modlić się żeby później działał prawidłowo...

Offline Lalik

« Odpowiedź #3 dnia: 21 Grudzień 2009, 10:53:44 »
Szczerze mówiąc u mnie działa wszytko prawidło, system wstaje bardzo szybko, jeśli próbowałes juz wszytkich możliwych ustawień chyba faktycznie pozostaje tylko reinstal, być może jakis sterownik ci wywala ten błąd

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Grudzień 2009, 19:15:14 »
albo sprzęt. wyłącz w urzadzeniach zezwol na wznawianie pracy komputera i odznacz zezwól na wyłączanie

Offline rynio

• 176
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Grudzień 2009, 19:22:57 »
O czym Ty mówisz, skonkretyzuj o co chodzi Uśpienie, Hibernacja czy 'power on'(rozruch komputera) ? I czy to jest laptop czy stacjonarny komputer?
« Ostatnia zmiana: 21 Grudzień 2009, 19:24:45 wysłana przez rynio »

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Grudzień 2009, 19:36:48 »
A do kogo to było?  :P

Offline rynio

• 176
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Grudzień 2009, 19:40:52 »
A do kogo to było?  :P

do autora tematu ;) ..

« Odpowiedź #8 dnia: 22 Grudzień 2009, 23:43:12 »
O czym Ty mówisz, skonkretyzuj o co chodzi Uśpienie, Hibernacja czy 'power on'(rozruch komputera) ? I czy to jest laptop czy stacjonarny komputer?

Jak już DWA RAZY napisałem chodzi mi o przejście komputera ze stanu wyłączonego monitora do stanu w którym chciałbym pracować (hibernacje i uśpienia mam powyłączane). Mam laptopa jeśli pytasz.

Offline rynio

• 176
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Grudzień 2009, 01:17:51 »
Cóż, tu masz ogromną bazę wiedzy, tylko że po angielsku, powodzenia ;p http://www.vistax64.com/tutorials/63567-power-options-sleep-mode-problems.html.

Sprawdź jeszcze czy zainstalowałeś wszystkie najnowsze sterowniki do urządzeń, bo to bardzo ważne.