Witam ponownie.
Od czasu kiedy napisałem o moim problemie minęło sporo czasu. Wtedy po długich szukaniach na stronach zagranicznych i krajowych, forach i blogach poświęconych nowemu systemowi windows nic nie znalazłem co mogło by rozwiązać ten problem. Wówczas zmęczony poszukiwaniem rozwiązania po prostu przeinstalowałem system sądząc że winą dla którego problem powstał (przynajmniej u mnie) jest hibernacja systemu. Przez dłuższy okres czasu po przeinstalowaniu systemu wszystko było w porządku aż do niedawna kiedy problem dał znów o sobie znać znikąd. Postanowiłem jeszcze raz poszperać w sieci w celu rozwiązania tego problemu. Tym razem nie musiałem długo szukać i w miarę szybko znalazłem rozwiązanie. Dlatego piszę tu ponownie aby przedstawić rozwiązanie i pomóc osobom które mają podobny problem.
A więc tak:
Musicie wejść w taką ścieżkę: C:\Użytkownicy\Nazwa_Użytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\
dalej musicie kontynuować ręcznie wpisywanie ścieżki czyli: Recent\AutomaticDestinations
Dalej w folderze tym musicie usunąć wszystko co znajdziecie.
Później musicie wejść do innego folderu. Ścieżka jest taka sama jak wyżej z małą różnicą na końcu i trzeba ją również kontynuować ręcznie i idzie ona tak C:\Użytkownicy\Nazwa_Użytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\CustomDestinations Tu również usuwacie całą zawartość folderu.
Następnie resetujecie komputer i powinniście mieć możliwość doczepiania do jumplisty Eksploratora Windows elementów.
W razie jakiś problemów odsyłam do jednego ze źródeł:
http://www.howtogeek.com/howto/5245/fix-for-when-pinned-jump-list-items-get-stuck-in-windows-7/