TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Błąd podczas startu (czasami)

Błąd podczas startu (czasami)
« dnia: 02 Styczeń 2010, 13:29:41 »
Co któreś ładowanie się systemu (Windows 7 Home Premium x64 - kompilacja 7600) następuje jego zawieszenie podczas animacji startu systemu. Po zrestartowaniu komputera i wybraniu opcji, by system uruchomił się normalnie, następuje prawidłowe uruchomienie. Problem znika na kilka następnych uruchomień, po czym znowu wraca na jedno uruchomienie wymagające restartu, i tak w kółko. Co prawda za każdym razem po restarcie system oprócz opcji normalnego uruchomienia proponuje skorzystanie z narzędzia do naprawiania systemu podczas uruchamiania (znanego już od czasów Visty), jednak skorzystanie z niego w tym wypadku powoduje więcej szkody niż pożytku - system wówczas już prawie wcale nie chcę się uruchomić, dopiero za którymś tam n-tym razem. Wiem, gdyż zrobiłem tak i musiałem przeinstalować potem cały system. Problem jednak nie znikł.
Moim zdaniem jest to spowodowane błędem podczas ładowania jakiegoś sterownika. Tylko czemu występuje to tylko czasami? Co wy o tym myślicie? Macie jakieś porady w tym temacie? Byłbym bardzo wdzięczny.
Dla pewności konfiguracja: Core 2 Quad Q6600 (4 x 2,40 GHz), 4 GB DDR-2 800, GeForce 8600GT

Offline Lalik

Odp: Błąd podczas startu (czasami)
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Styczeń 2010, 12:43:10 »
Być może przyczyna faktycznie jest któryś ze sterowników, myslę że możesz spróbować uaktualnić wszytkie sterowniki np programem driver max jeśli problem dalej bedzie występował sprawdziłabym jeszcze sumy kontrolne obrazu który instalowałeś, czasem mala modyfikacja obrazu może wywoływać dziwne problemy. Spróbuj jeszcze wejsć w msconfig i w zakładce ogólne i rozruch wypróbuj różne możliwości ładowania systemu.

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Styczeń 2010, 02:21:51 »
Wszystkie sterowniki są właśnie aktualne, a system był instalowany z płyty z wersji BOX, więc obraz nie był modyfikowany przez żadnego producenta ani tym bardziej przeze mnie :) Spróbuję się jeszcze pobawić w tym configu, ale to na dniach. W każdym razie dziękuję :)

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Styczeń 2010, 22:37:26 »
mialem taki problem i raczej nie zrozum mnie zle, ale po dwoch tygodniach padla mi plyta glowna - mam nadzieje ze ciebie to nie spotka:)