TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z Odświeżaniem

Problem z Odświeżaniem
« dnia: 13 Styczeń 2010, 18:14:39 »
Otóż mam taki problem posiadam Windows 7 i jak w ustawianiach ekranu dam na 60Hz to jak to jak zapisze to i wyjdę z ustawień i ponownie wejdę to jest 59Hz i tak ciągle. Mój monitor to LG Flatron W2261V-PF i mam go połączony kablem HDMI z monitora do komputera przejściówką DVI dołączoną do karty graficznej.

Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu :)

Offline kamiton

• 1287
Odp: Problem z Odświeżaniem
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Styczeń 2010, 18:17:54 »
ja tu nie widze problemu - a jak by było 61 uwazasz ze dostrzegł byś różnice? 59 jest to dokładne odswiezanie a 60 to taka sciema

« Odpowiedź #2 dnia: 13 Styczeń 2010, 18:33:31 »
No właśnie nie bo znalazłem taki program nazywa się power strip i tam na jakiś czas jak ustawie 60Hz to będzie. I gdy włączę np. pesa 10 na 59Hz to obraz skacze i nie jest płynny a jak na 60Hz to wszystko jest OK ale zaraz po wyłączeniu gry w tym programie z powrotem wskakuje na 59. Wydawało by się, że można to tak zostawić z tym programem że zanim zacznę grać będę ustawiał te 60Hz i będzie dobrze ale nie jest bo jak mam ten program na kompie to np Crysis czy Gears of War czy choćby Far Cry 2 gdy ustawie w opcjach gry rozdzielczość Full HD to obraz jakby się podwaja i przesuwa się w lewą stronę (oczywiście mam monitor full Hd).

A jeszcze mam drugą sprawę że w Far Cry 2(gdy usunięty jest ten program power strip) mam ustawioną rozdzielczość full Hd ale mam tak jakby nie rozciągnięty obraz na cały monitor tzn. jest takie czarne dookoła monitora.

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Styczeń 2010, 18:53:28 »
ja na swoim samsungu 2429hs hdmi tez tak mam jak jest w ustawieniach monitora zle ustawione . ustaw sobie odpowiednio pod hdmi i zapisz ustawienia

« Odpowiedź #4 dnia: 13 Styczeń 2010, 20:48:13 »
Trochę nie rozumiem co napisałeś mógłbyś napisać dokładniej co i jak mam to zmienić w tych opcjach byłbym wdzięczny :D

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Styczeń 2010, 22:12:15 »
nie wiem jak u ciebie - ja w swoim musze ( jezeli podpinam pod hdmi , nie digital ) wyłączyc av mode

« Odpowiedź #6 dnia: 14 Styczeń 2010, 11:02:23 »
a gdzie się to wyłącza i w jakich opcjach te av mode?(jestem w tym zielony :P)

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Styczeń 2010, 20:09:47 »
Seduce ja mam inny monitor - nie wiem jakie masz menu ustawien - wiec ci nie powiem kliknij tu albo tu - sam musisz tego poszukac.

« Odpowiedź #8 dnia: 14 Styczeń 2010, 20:30:52 »
No tak ale ja nie mam czegoś takiego jak opcje monitora jedynie to co w systemie i jeszcze pare funkcji na monitorze chyba głośność kontrast jakieś korekcje gamma i to wszystko ale żdnych trybów HDMI, digital AV nie ma

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Styczeń 2010, 22:06:49 »
to sprawdz w instrukcji jak ustawic odpowiednio pod hdmi - znalazłem jakąs instrukcjie - wyłącz overscan a po drugie włącz opcje wide (powoduje tryb pełnoekranowy - mozesz miec niekiedy rozciagniety obraz) , poucinany masz 4:3
« Ostatnia zmiana: 14 Styczeń 2010, 22:26:44 wysłana przez kamiton »

« Odpowiedź #10 dnia: 15 Styczeń 2010, 10:44:42 »
Sprawdzę to co napisałeś ale jest sprawa tego typu że raczej nie mam na 4:3 bo takie coś mogę włączyć na monitorze i wtedy mam takie czarne paski po prawej i lewej