TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z internetem po zainstalowaniu Windows 7

Problem z internetem po zainstalowaniu Windows 7
« dnia: 29 Grudzień 2009, 21:29:24 »
Witam
Od pewnego czasu przerzuciłem się na system operacyjny z Windows Xp Professional na Windows 7 Ultimate. Kiedy miałem Xp z moim internetem było wszystko ok, ładnie wszystko śmigało, nic nie spowalniało , ping w grze około 30. Jednak po wgraniu 7 wszystko dziwnie muli , w gry nie da się grać chodzi mi głównie o CS 1.6(ping około 200). Czy ilość pamięci ram może mieć coś z tym wspólnego? , bo niestety mam tylko 1 GB DRR, czy może Windows nie zgrywa się z kartą sieciową ?. Moja karta sieciowa to Karta Fast Ethernet zgodna z VIA Rhine II. Ponowne wgranie systemu Windows 7 nic nie pomaga, a po wgraniu xp wyskakuję mi jakiś dziwny błąd.  :(

Proszę o pomoc. :(
« Ostatnia zmiana: 29 Grudzień 2009, 23:36:44 wysłana przez dablazee »

Odp: Dlaczego Windows 7 spowalnia internet ?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Grudzień 2009, 21:48:23 »
zmien nazwe tematu bo jest beznadziejna-z calym szacunkiem ale takie sa fakty;]
to co opisujesz jest kwestia pracy np. uslugi od aktualizacji i innych tego typu uslug systemowych i rada na to jest konfiguracja firewalla
zeby sie upewnic co tam z Twoim laczem...
wyszukaj systemowa wyszukiwarka cmd z prawego kliku na nim wybierz uruchom jako admin, na czarnym polu napisz netstat -b i pokaz wynik
ps. nie ma dziwnych bledow, sa bledy o danej tresci wiec jak cos piszesz o jakims bledzie wez to pod uwage

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Grudzień 2009, 22:28:48 »
Nie pamiętam treści tego błędu, to było coś w stylu "Pamięć może być written" ale nie o ten błąd mi teraz chodzi więc mniejsza z tym

Link do cmd : http://www5.zippyshare.com/v/71989676/file.html

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Grudzień 2009, 23:09:26 »
cos masz jeszcze wlaczone oprocz gg, opery i steama-nie wiem czemu nie ma nazyw procesu-moze to jakis syf, o nazwie tematu nie czytales co napisalem?

Odp: Problem z internetem po zainstalowaniu Windows 7
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Grudzień 2009, 23:41:34 »
a co z tą konfiguracją firewalla ??

« Odpowiedź #5 dnia: 29 Grudzień 2009, 23:59:06 »
a jakiego masz firewalla? ten systemowy windowsa ma male mozliwosci konfiguracji, na Twoim miejscu zaczalbym od ustalenia co korzysta jeszcze z lacza-te dwie pozycje omowione post wczesniej
przejrzyj menadzer zadan-procesy a takze spod zakladki wydajnosc masz dostep do monitora zasobow-przejrzyj sekcje siec

« Odpowiedź #6 dnia: 30 Grudzień 2009, 00:55:16 »
to w cmd było chwilowe bo teraz jest wszystko ok. jutro formatuje cały dysk i już nigdy nie wgram Windowsa 7 !!! Bo już nic nie pomaga...
« Ostatnia zmiana: 30 Grudzień 2009, 01:02:23 wysłana przez dablazee »

« Odpowiedź #7 dnia: 11 Styczeń 2010, 12:11:45 »
Witam !!!

Przyłączę się do tematu, mam podobnu problem na systemach od win98 - Vista internet chodzi mi bez najmniejszych problemów, mialem wczesniej Win7 od 7100 w góre wszystko mi chodziło, teraz od jakiegoś czasu mam tak że internet jest ale go nie ma :) tzn. GG działa, pingi ida bez problemu np. onet 15ms ale stronki sie nie ładują, aktualizacja wywala bład, po pewnym czasie wszystko działa prze 1-2 min i znowu to samo, czsami cos sciagam to leci mi z predkościa przykładowo 500KB/s i po 20-30% wszystko staje, zadnej aktywności na łączu, działa tylko GG tak jak by cos się zawieszało, tak samo jest z aktualizacjami sciagma np. pakiet polskiego jezyka i idzie 10% i stoi potem 2% i tak stoi np. 5 min po czym wywala bład juz nie pamiętam jaki ale z tego co czytałem to że servery M$ jest za bardzo obciążony, ale to nie server tylko cos jest u mnie, ale dzieje się to tylko na Win7 chciałem sobie kupić orginalny nośnik ale nie zrobie tego jeśli ma on leżeć na półce, próbowałem też na WIN 7 RC sciągniętym z M$ czyli orginała ale jest to samo wiec w czym może być problem ???

Offline matys1

• 275
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Styczeń 2010, 17:34:18 »
mialem wczesniej Win7 od 7100 w góre wszystko mi chodziło, teraz od jakiegoś czasu mam tak że internet jest ale go nie ma :)
Za bardzo nagmatwales czyli rozumie, ze na rtm(7600) dzialalo ale od jakiegos czasu przestalo? Moze cos u twojego dostawcy sie pochrzanilo? Masz teraz mozliwosc spr. neta na innym systemie?