TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Ewentualne problemy

Ewentualne problemy
« dnia: 12 Styczeń 2009, 21:41:43 »
Witam
Ściągnąłem sobie Windowsa 7, ale trochę boję się go instalować ponieważ nie wiem czy nie spowoduje on jakichś błędów lub uszkodzenia kompa. Wiem że trochę idiotyczne pytanie, ale wiem jak to jest z wersjami Beta.  :-[

ziebal

Odp: Ewentualne problemy
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Styczeń 2009, 21:49:58 »
Nie ma się czego bać. Zrób na wszelki wypadek backup danych, ale w prawie wszystkich przypadkach Windows 7 nie robi żadnych problemów...

Kompa na pewno nie uszkodzi :)

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Styczeń 2009, 21:53:31 »
Pytanie ok :) System jak na wersję Beta działa bardzo stabilnie i całkiem szybko, warto go jednak zainstalować na osobnej partycji tudzież jak ja to zrobiłem - na osobnym dysku. Wrzuciłem trochę ulubionej muzyki, zdjęcia z drugiego dysku, filmiki z CD-Action i jakieś filmy z płyt tak dla ogólnego przetestowania systemu dla potzeb domowych :)
Rozważam przejście na stałe (do 1 sierpnia :D) ale nie mam teraz na to czasu :)

Co prawda u mnie system lubi blue screenować i wywalać jakieś komniakty przy bootowaniu ale to przez wieszajace się aplikacje (np. dziś uruchomiłem operę z kilkoma zakładkami i zacząłem kopiwoać jakieś pliki plus coś jeszcze i opera się zawiesiła, do tego stopnia że wszystko inne też) ale system jako system ok - nie miała jeszcze miejsca sytuacja gdzie system w ogóle nie chciał powstać :)

Z doświadczenia jednak zalecam - jak już zainstalujesz wszystkie niezbędne programy i skonfigurujesz system dla własnych potrzeb - stwórz punkt przywracania systemu. Może pomóc przy jakiejś krytycznej sytuacji :) I nie zgub płytki z ładującym się Windows 7 :)

I jeszcze tylko rada co do WMP12 - potrafi wycinać początki utworów mp3 jezeli ustawisz WMP tak żeby pobierał informacje o utworach z internetu (opcja w standardzie się włącza przy Express Install)

Info:

dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=10545&Windows+Media+Player+12+szkodzi+MP3kom
« Ostatnia zmiana: 22 Luty 2009, 20:56:57 wysłana przez Mirahz »
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Styczeń 2009, 22:05:38 »
Hmm.
Nie polecam gg7 łączyć z win7, bo u mnie często się wieszało i czasem przez to się nie zamykał system. ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Styczeń 2009, 22:09:00 »
u mnie gg7 nie stwarzało problemów, znikły tylko emotikony, hehe. Ogolnie nie było żadnych problemów, które mogły by uszkodzić pliki lub kompa.
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

Offline tbgkol

• 2132
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Styczeń 2009, 22:12:20 »
Polecam pod win7 gg8. ;)

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Styczeń 2009, 22:58:55 »
Hmm.
Nie polecam gg7 łączyć z win7, bo u mnie często się wieszało i czasem przez to się nie zamykał system. ;)
u mnie gg7 nie stwarzało problemów, znikły tylko emotikony, hehe. Ogolnie nie było żadnych problemów, które mogły by uszkodzić pliki lub kompa.
dziwne, bo u mnie gg7 śmiga bezproblemowo, emotki także działają :)

Offline tbgkol

• 2132
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Styczeń 2009, 23:07:06 »
Musi być w takim razie pewnie ro wina softu który jest zinstalowany. ;)

Offline Czujny

• 764
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Styczeń 2009, 23:43:50 »
Mnie nie stwarzało gg7 problemów, natomaist doprowadzało mnie do furii najnowsze AQQ które tak bardzo zawsze lubiłem.
W gg7 tylko czasem emoticonki wyglądają jakby siegrafiki poprzestawiały ale to prawie niewidoczne :) samo gadu gadu jes jak najbardziej stabilne.
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Styczeń 2009, 23:56:14 »
a ja wogole nie polecam gg :P chyba jeden z najgorzej dzialajacych komunikatorow wszechczasow - idealnie polaczone z jakze niezawodną siecią padu-padu. A tak na powaznie, Pidgin chodzi idealnie pod 7, tak samo jak Palringo. Tlenu nie udalo mi sie za to odpalic, za kazdym razem sie wywala.

« Odpowiedź #10 dnia: 13 Styczeń 2009, 00:20:22 »
Mnie nie stwarzało gg7 problemów, natomaist doprowadzało mnie do furii najnowsze AQQ które tak bardzo zawsze lubiłem.
W gg7 tylko czasem emoticonki wyglądają jakby siegrafiki poprzestawiały ale to prawie niewidoczne :) samo gadu gadu jes jak najbardziej stabilne.

u tu się z Tobą zgodzę, nowe aqq nie działa na 7, a nawet jak działa - ładnie się instaluje wszystko cacy, ale co jakiś czas pojawia się błąd który chce wysyłać raport.
Tak więc zainstalowałam gg. W sumie działa ale nie wiem ale może to u mnie, GG nie uruchamia się wraz z startem windy

Offline Czujny

• 764
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Styczeń 2009, 00:42:49 »
Ale aqq mi działa tylko po prostu fatalnie ;)

ziebal

« Odpowiedź #12 dnia: 13 Styczeń 2009, 00:46:19 »
Polecam EKG na serwerze linuksowym i połączenie przez Putty - działa zawsze i wszędzie :)

« Odpowiedź #13 dnia: 13 Styczeń 2009, 00:57:52 »
Ale aqq mi działa tylko po prostu fatalnie ;)
hmm ... to mam pecha

Offline kedaa

« Odpowiedź #14 dnia: 13 Styczeń 2009, 15:01:01 »
ja mam najnowasza wersje AQQ i jeszcze ani razu mi sie nie zawisilo i przewijanie normalnie dziala :D a mam ta wersje juz tydzien to chyba cos by juz sie zrąbało :P