TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 a Abit

Windows 7 a Abit
« dnia: 15 Styczeń 2009, 15:07:39 »
Witam niedawno postanowiłem sprawdzić co to takiego ten "Windows7"
A więc ściągnąłem wersje 32 bitową no i jak to bywa zainstalowałem ::)
Po instalacji jak to zwykle bywa postanowiłem zainstalować sterowniki do płyty głównej no i "coś" się zainstalowało tak że po instalacji po prawej stronie paska wyskoczyła wiadomość  "Installing your drivers was not Succesfully" czy jakoś tak.
Następnie chciałem spróbować połączyć się z internetem niestety okazało się ze nie da się. Posiadam Livebox'a połączonego z komputerem kablem LAN. Po podłączeniu Livebox nie jest wykryty, wygląda mi na to że sterowniki od płyty głównej nie zainstalowały się w pełni. Posiadam Płytę główna Abit AX78 kabel jest 100% sprawny livebox także a sterowniki ściągałem z oficjalnej strony Abit'a

Hmm czy ktoś ma jakies inne sugestie co do tego błędu ?

Odp: Windows 7 a Abit
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Styczeń 2009, 15:47:51 »
Spróbuj ponownej instalacji sterowników tylko przed uruchomieniem instalatora wybierz "uruchom w trybie zgodności z:" wybierz Vistę albo xp. Ja miałem tak z instalacją sterowników do płyty głównej Gigabyte, ale przed instalacją sterowników miałem już neta ponieważ mój PC jest połączony z livebox'em za pomocą Wi-Fi :)

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Styczeń 2009, 16:00:27 »
probowałem już tego niestety także nie pomaga

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Styczeń 2009, 17:03:21 »
Skoro odpisujesz w tym temacie, to pewnie masz dostęp do internetu. Proponuje wyszukać, ściągnąć i zainstalować sterownik dla Visty. Te z płyty najprawdopodobniej są już trochę przestarzałe.