TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem! Czarny ekran przy instalacji Windows 7.

Problem! Czarny ekran przy instalacji Windows 7.
« dnia: 15 Styczeń 2010, 00:38:35 »
Witam. Dziś zakupiłem nowego kompa z płytą instalacyjną windows 7. Otóż po włożeniu płyty pojawia się napis Windows is loading files, a następnie po załadowaniu pojawia się napis starting windows. Po tym załadowaniu obraz gaśnie widać tylko czarne tło i nic więcej, nic się nie dzieję, normlanie powinno wyskoczyć okno instalacyjne. Nie wiem w czym tkwi problem. Dodam iż na starym kompie problemu tego nie ma i odrazu pojawia się proces instalacyjny. Sprzęt jest w pełni z godny z windows 7. Czy to może być coś związane z ustawieniami w biosie? Z góry dziękuje za pomoc.

Offline kamiton

• 1287
Odp: Problem! Czarny ekran przy instalacji Windows 7.
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Styczeń 2010, 01:29:07 »
moze byc jezeli podkreciles procka - daj na default i sprobuj instalowac

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Styczeń 2010, 12:23:53 »
moze byc jezeli podkreciles procka - daj na default i sprobuj instalowac

czytaj uważnie napisane wyraznie ,że kupił nowego kompa dziś więc jak mógł procka podkręcać ma komputer prosto ze sklepu czysty bez żadnego systemu wraz z płytką win7

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Styczeń 2010, 19:43:28 »
sam czytaj uwaznie - autor tematu napisał - czy to moze byc spowodowane ustawieniem w biosie tak ? ja bynajmniej widze , wiec domyslnie zasugerowałem sie tym iz mogł cos przestawiac - normalne chyba co ?

« Odpowiedź #4 dnia: 16 Styczeń 2010, 00:47:24 »
sam czytaj uwaznie - autor tematu napisał - czy to moze byc spowodowane ustawieniem w biosie tak ? ja bynajmniej widze , wiec domyslnie zasugerowałem sie tym iz mogł cos przestawiac - normalne chyba co ?

a co ty myślisz człowieku że gość kupił kompa nowego i zaczał odrazu fsb albo napięcie w biosie zmieniac  aby czestotliwość zegara podnieśc wiec nie pisz głupot o jakimś "podkręcaniu " jesli już coś to tak jak teraz napisałeś żeby sprawdził ustawienia w bios

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Styczeń 2010, 01:59:30 »
TŁUMOKU - pomimo tego ze sie nie przywitałeś , nie czytasz uwaznie ,to i w zaden sposób nie pomagasz, wiec napisze raz jeszcze specjalnie dla ciebie TO CO NAPISAŁEM WCZEŚNIEJ - DAJ NA DEFAULT

p.s. zacznij myslec bo raport poleci do admina.

« Odpowiedź #6 dnia: 16 Styczeń 2010, 12:07:50 »
spróbój podłączyć monitor do innego wejścia (jeśli takowe posiadasz na swojej karcie graficznej)
ja też instalowałem na nowym komputerze i podłączyłem monitor pod wejście dvi i na sam koniec instalacji ekran zgasł.Dopiero jak podłączyłem pod zwykłe wejście vga instalacja się zakońcyzła pomyślnie.
Mam nadzieje, że moja wskazówka będzie dla Ciebie przydatna.