TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Edycja płyt instalacyjnych Windows 7 od Sony Vaio

Edycja płyt instalacyjnych Windows 7 od Sony Vaio
« dnia: 15 Styczeń 2010, 14:57:18 »
Witam,
Posiadam oryginalną 7 od Sony, zakupiona razem z laptopem, jednak denerwują mnie te programy które instalują się razem z dwoma DVD recovery, którymi instaluje system i jak każdy z was posiadam swój zestaw sprawdzonych programów.

Dlatego moje pytanie czy da się te płyty edytować lub przynajmniej wyciągnąć obraz windowsa 7 z tych płyt??
Z góry dzięki za odp
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 15 Styczeń 2010, 15:19:51 wysłana przez michael_leo »

Odp: Edycja płyt instalacyjnych Windows 7 od Sony Vaio
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Styczeń 2010, 15:24:11 »
Najlepszym wyjściem jest ściągniecie czystego iso z windows 7 i zainstalowanie go z kluczem który posiadasz.

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Styczeń 2010, 15:45:32 »
no już tak próbowałem, ale efekt był negatywny gdyż windows pokazywał mi komunikat że klucz jest nie prawidłowy, a instalowałem taką samą wersję jaką mam na tamtych płytkach (czyli home premium)
pytałem się w salonie gdzie kupowałem lapka a oni powiedzieli że to moze być wina innej wersji windowsa niz ta do której jest przydzielony klucz, chociaż to dziwne, bo skoro mam oryginalny klucz to powinno pasować do każdej wersji win7 hp

więc może jakieś inne pomysły?

« Odpowiedź #3 dnia: 16 Styczeń 2010, 10:12:26 »
Na pewno masz wersję Home Premium? Spróbuj zainstalować system bez podawania klucza potem wejść we właściwości Komputer i wpisać klucz. Upewnij się też że obraz iso który ściągnołeś jest oryginalny sprawdź sumy kontrolne pliku iso.

Offline beholder

• 172
  • Remeber everything. Forgive nothing.
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Styczeń 2010, 11:17:02 »
Klucz który masz do W7 jest do wersji OEM, a to co ściągnąłeś z neta to zapewne wersja Box, więc kod nie będzie działać.

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Styczeń 2010, 18:56:50 »
Klucz który masz do W7 jest do wersji OEM, a to co ściągnąłeś z neta to zapewne wersja Box, więc kod nie będzie działać.
Dlaczego? Mam zainstalowany oem, a system aktywowany kluczem od boxa ;D

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Styczeń 2010, 21:44:41 »
A ja mam kopię płytki box, a klucz oem.