TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Pasek ładowanie się zawartości folderu

Pasek ładowanie się zawartości folderu
« dnia: 06 Styczeń 2010, 18:42:36 »
Witam,

wiąże się z takim problemem, że gdy otwieram folder z filmem, pasek ładuje się, ładuje, ładuje, coraz wolniej, i wkoncu nie dochodzi do konca. trwa do 2-3 minuty. Komputer w tym czasie ogarniają lagi, a gdy włącze film, pokazuje mi się w allplayerze że film się ładuje, i też nie może się załadować. Wyłączam wszystko i wtedy komputer cały czas się zacina, gry się lagują, animacje sie zacinają itp.

Poniższy screen przedstawia problem:

Po co on czyta zawartość tego folderu? Wydaje mi się że dzieje się tak iż plik jest w formacie .rmvb, mam też inne na kompie, ale w formacie .avi i z z nimi takiego problemu nie ma.

Da się to jakoś wyłączyć/przyspieszyć/anulować??

Z góry dziękuje za udzieloną pomoc, i pozdrawiam.

(Wersja win-Windows 7 Ultimate)

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
Odp: Pasek ładowanie się zawartości folderu
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Styczeń 2010, 18:03:03 »
Windows buforuje zawartość i sprawdza typ pliku i właściwości oraz tworzy miniatury. Problemem może być wolny dysk twardy lub kodeki.

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Styczeń 2010, 18:36:08 »
Zainstaluj Real Alternative 2.0.1  ;)

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Styczeń 2010, 22:34:42 »
dodam ze win7 zawsze bedzie tez uzywal tego scanu po kazdym czyszczeniu rejestru

« Odpowiedź #4 dnia: 16 Styczeń 2010, 17:06:34 »
Witam,

wracam z problemem. Otóż zroibłem taki myk, ze we właściwościach folderu zaznaczyłem "Optymalizuj ten folder dla: Elementy ogólne" A było na "Wideo". Teraz jak wejdę to już się nie laguje, ale jak włącze film to z powrotem to samo... Włączam menedżera zadań i explorer.exe ciągnie mi 96-99% procesora. Daje mu zakończ, potem daje nowy proces -> explorer.exe i działa. Ale czemu ciągnie aż tyle ?? Na co mu to do jasnej anielki.

Zainstalowałem Real 2.0.1 i K-LITTLE kodec pack i dalej to samo. Poratuje ktoś?