TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

kto poda Opis pełnej instalacji

kto poda Opis pełnej instalacji
« dnia: 19 Styczeń 2010, 22:02:59 »
witam.moze ktos napisac jak krok po kroku zainstalowac windowsa 7 ???? nigdy nie instalowalem windowsa.kumpel mi cos tam tlumaczyl ze trzeba wciskac F8 przy uruchamianiu i potem wszystko sam zrobie.robilem tak i potem wyskoczyl jakis napis from boot cd/dvd key and enter cos takiego.wciskam enter i dalej to wyskakuje.moze w biosie cos trzeba przestawic czy jak???jesli mozecie to pomozcie.

komputer jest nowy.wczoraj go kupilem(tzn nowa jednostke.monitor klawiatura i mysz jest stara)
windowsa dzisiaj kupilem w sklepie takze jest nowy i oryginalny.

jednostka: procek 2 rdzeniowy dvd gf gt220 1024MB dysk 320GB plyta glowna GIGABYTE GA-EP31S3G

Odp: kto poda Opis pełnej instalacji
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Styczeń 2010, 22:09:06 »
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1378.0.html

Używaj opcji szukaj nim założysz nowy wątek.

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Styczeń 2010, 22:36:52 »
co mi po tym linku co mi dales????ja chce opisu pelnej instalacji.co trzeba robic od samego poczatku...

« Odpowiedź #3 dnia: 19 Styczeń 2010, 22:58:03 »
To co napisał @robert.Nie rozumiem co jeszcze potrzebujesz przeciez wszystko jest opisane krok po kroku.No oczywiscie najpierw wlaczasz komputer wkladasz plyte z windowsem do napedu zamykasz tacke,potem szybko naciskasz F8 by wejsc do biosu tam ustalasz rozruch na bootowanie z cd/dvd potem zapisujesz zmiany komputer restartuje i uruchamia sie instalator

« Odpowiedź #4 dnia: 19 Styczeń 2010, 22:59:06 »
Link po to żebyś poczytał jak się instaluje windows 7 chyba o to ci chodziło. Dochodzisz do "press a key to boot CD/DVD" lub coś w tym stylu :P Wciskasz jakiś klawisz i nic się nie dzieje czyli jest 2 opcje źle nagrana płytka lub klawiatura ci szwankuje ;)

« Odpowiedź #5 dnia: 19 Styczeń 2010, 23:01:42 »
Link który podał ci Robert jest niczym innym jak pełnym opisem instalacji krok po kroku , może doprecyzuj co konkretnie potrzebujesz

« Odpowiedź #6 dnia: 20 Styczeń 2010, 00:17:11 »
no dobra spoko.zrobilem tak jak mowiliscie.wyskoczyl napis boot from CD/DVD a pozniej DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER i tak w kolko

« Odpowiedź #7 dnia: 20 Styczeń 2010, 00:20:49 »
Więc jest tak jak napisałem masz problem z bootowaniem czyli prawdopodobnie źle nagrana płytka lub uszkodzone iso z systemem. Jeśli posiadasz pendrive to użyj tego sposobu http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1415.0.html jeśli nie to spróbuj nagrać płytkę z systemem jeszcze raz.

« Odpowiedź #8 dnia: 20 Styczeń 2010, 00:24:04 »
windows jest oryginalny.kupilem w sklepie wczoraj za 4oo zl wiec powinna byc dobra

« Odpowiedź #9 dnia: 20 Styczeń 2010, 00:29:08 »
a moze zle tasmy mi podlaczyli w sklepie???bo to skladak byl.sam wybieralem co chcialem

« Odpowiedź #10 dnia: 20 Styczeń 2010, 00:40:59 »
Więc spróbuj z innym systemem np z xp jeśli instalacja wystartuje to będzie znak że sprzęt podpięty jest prawidłowo jeśli nie to coś jest ze sprzętem nie tak (i tu taśmy nie mają nic do rzeczy).

« Odpowiedź #11 dnia: 21 Styczeń 2010, 23:44:00 »
no dobra spoko.zrobilem tak jak mowiliscie.wyskoczyl napis boot from CD/DVD a pozniej DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER i tak w kolko
A wpadłeś na genialny pomysł nacisnąć coś kiedy widzisz ten napis (ten boot from CD).

(chociaż na nowym kompie z pustym dyskiem powinno samo zaskoczyć, ale spróbuj).
« Ostatnia zmiana: 21 Styczeń 2010, 23:46:34 wysłana przez lolasher »