TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Dźwięk z kilku źródeł jednocześnie

Dźwięk z kilku źródeł jednocześnie
« dnia: 03 Marzec 2010, 18:42:06 »
Czy ktoś spotkał się z problemem nie odtwarzania dźwięku z kilku źródeł jednocześnie?
Windows 7 64bit Prof + SB X-Fi Xtrame Gamer (na płycie mam jeszcze zintegrowaną kartę dźwiękową ale nie testowałem jej pod 7-ka), korzystam z nieoficjalnych sterowników bo te oryginalne ze strony Creative'a to porażka. Karty robią dobre ale support maja żałosny.

Kilka przykładów:
- gra muzyka w foobarze ale nie słychać dźwięków systemowych
- jeśli wpierw włączę foobara, a potem grę to nie słychać dźwięków w grze, muszę zamknąć foobara (lub jakikolwiek inny odtwarzacz) i uruchomić grę ponownie
W ramach testu:
- uruchomiłem foobara i film z dvd równocześnie, zawsze odtwarzany jest dźwięk tylko w jednym (w XP nie było takich kwiatków)
- to samo gdy gra jakikolwiek odtwarzacz muzyki i na stronie www również znajduje się muzyka (np. youtube), słychać odtwarzacz, nie słychać przeglądarki. Nie pomaga pauzowanie w playerze, trzeba albo zastopować w nim dźwięk albo wyłączyć (najczęściej) całkowicie.
« Ostatnia zmiana: 05 Marzec 2010, 03:26:16 wysłana przez metronom »

Odp: Dźwięk z kilku źródeł jednocześnie
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marzec 2010, 07:57:42 »
Mam tą samą kartę z oryginalnymi sterownikami i problem nie występuje.

Odp: Dźwięk z kilku źródeł jednocześnie
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Marzec 2010, 03:25:33 »
Mam tą samą kartę z oryginalnymi sterownikami i problem nie występuje.
Na początku też używałem oryginalnych ale wieszały mi system (nie sprawdziłem wtedy jak działa dźwięk na kilku źródłach jednocześnie niestety). Przesiadłem się więc na nieoficjalne ponieważ zaistniał również problem z konfiguracją pod głośniki 5.1. Aktualnie kłopotów ze stabilnością brak.
« Ostatnia zmiana: 05 Marzec 2010, 03:32:02 wysłana przez metronom »