TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z instalacją

Odp: Problem z instalacją
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Styczeń 2009, 18:42:04 »
Elo mam ten sam problem ktory opisuje kolega :)
Dochodzi do okienka z INSTALL NOW
potem wybieram dysk ofc, przygotowywanie instalacji 100% i 2ga pozycja chyba tam jest "rozpakowywanie plikow" czy cos takiego, wtedy wywala blad  ze brakuje pliku jakiegos czasem nie mowi jakiego , innymi razy wyskakuje install32.dll innym razem inny plik zwariowac mozna
nagrywalem 2 razy, plytka DVD+ 16x  BENQ i taka sama Verbatima, nagrywane z mala predkoscia, za kazdym razem wywala blad, sprawdzane na 4 komputerach w domu - na kazdym efekt podobny OCB ? ;/

« Odpowiedź #16 dnia: 29 Styczeń 2009, 20:05:24 »
o ile pamiętam iso windowsa 7 build 7000 ściągałem z mikrosoftu za pomocą jakiegoś ichnego menadżera... na idg.pl jest link do tego. ściąga się przez internet explorera... jeśli chodzi o ten błąd, to jest uszkodzone ISO...

pomocne linki:
x64
http://www.idg.pl/ftp/pc_19565/pc.html
x86
http://www.idg.pl/ftp/pc_19564/pc.html
microsoftowskie źródełko:
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/

pamiętaj,żeby kożystać z IE podczas ściągania...

« Odpowiedź #17 dnia: 29 Styczeń 2009, 20:49:15 »
nagrywałem na płytach sony dvd+r i na tdk dvd+rw

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Styczeń 2009, 20:55:18 »
też tak miałem...

pobierałem ze strony MS (firefox'em) flashgetem i podczas wypakowywania stanęło i już nie ruszyło... wiec pobrałem z innych źródeł i jak widać działa ja należy ;)

« Odpowiedź #19 dnia: 29 Styczeń 2009, 22:44:26 »
sciagalem ze strony M$   ichnim managerem...  moge sprobowac jeszcze torrentem ale jest szansa ze 2 razy przy pobieraniu sie zwalil plik ? ;/

« Odpowiedź #20 dnia: 29 Styczeń 2009, 23:02:58 »
Ja ściągałem firefoxem i było OK.

Offline TonyM

• 471
  • Que te pasa man?
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Styczeń 2009, 00:13:22 »
najlepiej ściągnij w archiwum .rar (np w partach), jak archiwum będzie ok, to i obraz też...

« Odpowiedź #22 dnia: 30 Styczeń 2009, 23:19:35 »
A mnie ładuje się system i pokazuje się tylko to błękitne tło, ktoś ma jakis pomysł, nic się dalej nie dzieje... Próbowałem dwa razy i zawsze to samo... ;/

« Odpowiedź #23 dnia: 06 Luty 2009, 15:38:14 »
Mam to samo. Błektine tło, w prawym dolnym rogu WINDOWS 7 , i nie ma okan instalatora:/ co dalej halo?!?!?

« Odpowiedź #24 dnia: 06 Luty 2009, 16:39:53 »
Jeżeli macie problemy z instalacją to skozystajcie z opcji UPGRADE :)
W tym celu pierw musicie zainstalować angielską wersję systemu Visty i napakować ją wszystkimi sterownikami a dopiero potem nastepnie ulepszyć system do Windows 7 :)
U mnie to zadziałało, bo też miałem problemy instalacją.

A i jeżeli macie 2 monitory(telewizory lcd) podłączone do komputera to odłączcie jeden bo w czasie instalacji system gubi monitor a wy nawet nie pomyslicie, że okienko instalacji wyskoczyło na drugim monitorze mimo, że go nie macie włączonego :P
Windows 7 b.7100 64-bit
ASUS P5E-VM DO, E5200 2,5Ghz@3,42Ghz, 2048DDR2 800Mhz@933Mhz, ASUS HD4850
ST3500320AS x2 RAID0 Matrix
GATEWAY 2485W 24" + SAMSUNG LE40A856 40" :D

« Odpowiedź #25 dnia: 07 Kwiecień 2009, 19:39:19 »
Witam mam wielki problem z zainstalowaniem Win 7, używałem już chyba 8 różnych instalek, i zawsze to samo, pod koniec instalacji pokazuje mi sie czarny ekran tylko w prawym dolnym rogu pisze wersja windy, numer build, i takie tam, no i wisi, czekałem nawet raz ok 20 godz. zostawiłem tak kompa i nic, resetowałem biosa, odłączałem kabel z neta, dalej to samo....może ktoś pomóc ??? z góry dzięki, Dan jak coś to moje gg 1843881,

« Odpowiedź #26 dnia: 08 Kwiecień 2009, 10:15:08 »
Witam, problem rozwiązany :) polegało to na tym, że przy instalacji miałem podłączone 2 monitory(TV LCD + monitor) win 7 widział TV jako główny monitor, pomimo tego że nawet nie był załączony, nawet nie widziałem że instalacja się ukończyła, także przy instalacji proponuje odłączyć 2 monitor jeśli macie,(podpowiedział mi to Precello - wielkie pozdro) na 100% powinien iść,:)) a tam na marginesie "Siódemka" śmiga aż miło. tylko czekać na wersje finalną, pozdrawiam. DAN