TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Zanik prądu podczas pracy Partition Magic

Zanik prądu podczas pracy Partition Magic
« dnia: 23 Marzec 2010, 14:05:59 »
Witam.

Mam następujący problem - na dysku twardym laptopa T61 chciałem podzielić partycje D na dwie mniejsze, uruchomiłem partition magic ustawiłam wszystko i dałem "zastosuj" system się zrestartował i uruchomił się partition magic i zaczął swoją pracę. I tu się nastąpił brak prądu  :'( myślałem że zdąży wykonać zanim padnie bateria ale niestety.
Teraz po włączeniu nie widzi dysku - miałem na nim ukrytą partycje zrobioną Acronis True Image, partycje systemową C oraz partycje D. Czy jest szansa jakoś to wszystko odzyskać? Dysponuję płytą instalacyjną Windowsa7 oraz mam możliwość podłączenia tego dysku w obudowie USB do komputera stacjonarnego z XP

Pozdrawiam.     

Offline kamiton

• 1287
Odp: Zanik prądu podczas pracy Partition Magic
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Marzec 2010, 15:09:12 »
z mojego doswiadczenia nie odzyskasz nic - sprobuj podłączyc dysk do innego systemu ale na 99% daje ze bedziesz musiał go ponownie sformatowac aby chociaz był widoczny

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marzec 2010, 23:32:29 »
Dysk włożony do obudowy zewnętrznej i połączony po USB z kompem z XP jest noramlnie widoczny. Kopiuje właśnie dane z partycji c i d na zapasowy dysk, potem go jeszcze pomęcze, może się uda aby ruszył bez formatowania.   

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Marzec 2010, 09:40:40 »
no ogromne szczescie masz. skopiuj dane a po tym proponuje go jeszcze chkdsk potraktowac.

« Odpowiedź #4 dnia: 25 Marzec 2010, 09:48:55 »
Chyba mam podwójne szczęście - po skopiowaniu danych uruchomiłem partition magic 8.5 dałem fix mbr czy coś takiego oraz sprawdzenie partycji w poszukiwaniu błędów. Dysk włożony do laptopa wystartował normalnie i bez problemów Windowsa7. Jedyne co to nie wyskakuje przy starcie opcja Acronis True Image była utworzona partycja z kopia systemu. Ale to już najmniejszy problem.

Pozdrawiam