TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

UAC a konta standardowe

UAC a konta standardowe
« dnia: 30 Marzec 2010, 22:23:37 »
Witam wszystkich na forum
Mam problem z niektórymi programami oraz ich działaniem (a raczej NIEdziałaniem) na kontach standardowych. Ja jako admin z programów korzystam bez problemu (chodzi np. o Winamp'a, Total Video Converter itd.) natomiast samo uruchomienie ich na pozostałych kontach wymaga ... wpisania hasła admina. Jest możliwość nadać danym programom takich praw aby nie było wymagane potwierdzenie UAC za każdym uruchomieniem? Próbowałem już kilka podstawowych sposobów jak zazn. "Uruchom ten program jako administrator" ale to wszystko nic nie daje.
Jakieś rady?
« Ostatnia zmiana: 30 Marzec 2010, 22:27:53 wysłana przez angevil »

Odp: UAC a konta standardowe
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Marzec 2010, 22:39:18 »
Wyłącz durne UAC :P

« Odpowiedź #2 dnia: 31 Marzec 2010, 10:58:52 »
No dobra ale czy to takie bezpieczne? Nie raz pojawia się jakieś pytanie czy wprowadzić to a tamto do rejestru jak miałem ostatnio.
Jest to wielu dośw. użytkowników Win7, poradźcie czy faktycznie da sobie człowiek bez tego radę przy oprogramowaniu Symantec z pomocą skanowania Malwarebytes co jakis czas?

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Marzec 2010, 12:57:48 »
pewnie ze tak - smiało mozesz to zabezpieczenie wyłączyc .

« Odpowiedź #4 dnia: 31 Marzec 2010, 22:28:28 »
Wyłączyłem, po resecie komputera... zresetowało mi zdeka profil tlen i sporo ustawień w Total Commander. Boję się uruchamiać teraz nast. programy ale trudno stało się, wasza wina :P

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwiecień 2010, 01:28:20 »
nie no człowieku to nie mozliwe - UAC nic nie miał do tych ustawien

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Kwiecień 2010, 19:06:47 »
Wyłączenie UAC nie mogło Ci nic zmienić.
Radziłbym Ci wyczyścić rejestr CCleaner-em, sprawdzenie MBAM czy nie masz jakiś wirów i ustawić wszystko tak jak ma być. Nie powinno być więcej problemów.

« Odpowiedź #7 dnia: 05 Kwiecień 2010, 20:29:15 »
Serio, sam kiedyś się przekonałem kiedy włączałem Total Commander lub tlen w trybie Administratora (ptaszek przy odpowiedniej pozycji), programy uruchamiały się jakby nie potrafiąc odnaleźć katalogu z profilem czy coś, nie wiem. W każdym bądź razie ikonki skrótów w TC znikły a tlen załadował ustawienia profilu sprzed n miesięcy kiedy je wkleiłem do nowego systemu :D