TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Virtualizacja XP na Win 7 Bez CPU VT

Offline sebian

• 118
  • Be Cool... :P
Virtualizacja XP na Win 7 Bez CPU VT
« dnia: 06 Kwiecień 2010, 19:45:19 »
Wątku nie znalazłem wiec piszę :) a raczej okazuje :)

[obrazek nie jest już dostępny]

Warunek to mieć orginalny win 7 :P Lub aktywowanego dobrym loaderem ktorego nie zje man aktualka ktorą pobieramy ze strony MS do sprawdzenia autentyczności przed pobraniem właściwych plików :) pobawie sie to powiem jak wydajność i praca na VM wygląda :)
« Ostatnia zmiana: 30 Marzec 2023, 12:55:50 wysłana przez Mirahz »
Mój sprzęt: KONSOLA NES + 400 kartridży :D  (chyba tak to się pisze)
ha mam jeszcze dwa pady i pistolet do kaczek.. :D

Odp: Virtualizacja XP na Win 7 Bez CPU VT
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Kwiecień 2010, 10:12:28 »
Jest o wiele lepsza aplikacja emulująca windows xp niż ta od MS która wyszła już dawno i nie wymaga CPU VT nazywa się VM Lite Workstation polecam ją tobie i wszystkim innym ;)

Offline sebian

• 118
  • Be Cool... :P
Odp: Virtualizacja XP na Win 7 Bez CPU VT
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Kwiecień 2010, 17:35:19 »
A ja wiem ze są lepsze. Napisałem tylko info dla potomnych :)
I także napisałem ze MS wydał update dzięki któremu program obejdzie sie bez technologi VT
Po to tez dałem src na którym widać model mojego intela :P
Poza tym i tak ten VM nie ma wsparcia akceleracji sprzętowej 3D przez co kilka kluczowych aplikacji nie będzie chodzić jak np gry :)
I to raczej celowe działanie przez MS bo program skierowany został dla przedsiębiorstw (małych, średnich) w celu uruchomienia starszych
(podkreślam) programów.
A co do programu który podałeś to sprawdzę, bo jak narazie ani VMware Workstation ani VirtualBox od SUN mi nie przypadł do gustu. Każdy z nich ma jakiś mały szczegół który mi przeszkadza w pracy (mam na myśli rozrywkę w pracy :D) .
« Ostatnia zmiana: 07 Kwiecień 2010, 17:40:42 wysłana przez sebian »
Mój sprzęt: KONSOLA NES + 400 kartridży :D  (chyba tak to się pisze)
ha mam jeszcze dwa pady i pistolet do kaczek.. :D