TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 Zawiesza sie podczas startu za kazdym razem

Windows 7 Zawiesza sie podczas startu za kazdym razem
« dnia: 29 Kwiecień 2010, 23:58:00 »
Witam , panowie mam problem otóż za każdym razem gdy wł. kompa zawiesza się w momencie startu gdzie mamy napisz windows 7 i te kuleczki , wtedy muszę reset , wybieram żeby uruchomił w trybie normalnym nie awaryjnym i jest ok , gdy np. dam uruchom ponownie też jest ok ... w czym może byc problem ?z gory zieki

Offline kamiton

• 1287
Odp: Windows 7 Zawiesza sie podczas startu za kazdym razem
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwiecień 2010, 11:01:53 »
podaj konfiguracje sprzetu , i co  najwazniejsze w tym przypadku nazwe i sposob podpiecia dysku

« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwiecień 2010, 19:15:22 »
Intel Core Duo 3.00 GHz , 4.0 GB RAM , Dysk Samsunga HD753LJ Nowy na ATA

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Kwiecień 2010, 22:31:14 »
wygląda na nakis konflikt sprzetowy - sam składałes kompa ?

« Odpowiedź #4 dnia: 01 Maj 2010, 10:57:46 »
Nie , Firma mi składała , wcześniej jak miałem XP czasem sam mi się resetował przy włączaniu ale nie zawsze , a na 7 coś takiego :/

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Maj 2010, 11:46:39 »
Podaj więcej szczegółów jaki model płyty głównej jaka karta graficzna. Przeskanuj dyski twarde programem HDD Regenerator może dysk jest uszkodzony.

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Maj 2010, 14:32:21 »
Grafika to Nvidia GeFroce 9800 GT , a płyta Gigabyte GA-EP43-S3L

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Maj 2010, 14:46:15 »
ok, ale tak jak ci napisal robert przeskanuj dysk czy nie ma czasem badsectorow - ja bym raczej na to wskazywał ze wzgledu ze miales tez takie objawy na innych systemach.

« Odpowiedź #8 dnia: 01 Maj 2010, 15:08:37 »
skanuje ;)

« Odpowiedź #9 dnia: 01 Maj 2010, 19:38:40 »
Dysk ok :)

« Odpowiedź #10 dnia: 02 Maj 2010, 19:06:14 »
Czym skanowałeś dyski? Wypnij jedną z kości RAM i uruchom kompa może któraś z kości jest uszkodzona.

« Odpowiedź #11 dnia: 04 Maj 2010, 10:56:13 »
Przeskanowałem programem HDD Regenerator , wczoraj postawiłem nowy system ale dalej to samo .... :|  , to jest tak wł. kompa jest komunikat Verfining Pool Data Aplicacion czy jakos tak myśli .... przechodzi do okna Uruchamianie systemu windows ... i zawias nawet te kuleczki sie nie pojawiaja ... daje reset , uruchom system normalnie i jest ok :/

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Maj 2010, 14:21:43 »
zresetuj bios zworką na płycie głownej - jezeli nie pomoze to daj mu flasha , jezeli to nie pomoze jedyne co mi na mysl przychodzi to uszkodzenie płyty głownej.

« Odpowiedź #13 dnia: 06 Maj 2010, 09:08:06 »
A czy jest jakis boot logger ktory podaje czas ladowania kolejnych uslug? Ja mam oryginalny W7 na laptopie HP'ka i podczas startu zamiera na kilka minut.
W XP-ku mialem jakis soft produkcji MS-a, niestety nie moge go namierzyc :(

P.S. Przy okazji chcialbym sie przywitac na nowy forum :)

« Odpowiedź #14 dnia: 08 Maj 2010, 10:48:14 »
Podpinam się pod temat, mam bardzo podobny problem. Kupiłem sobie wczoraj okazyjnie Windows 7 Home Premium Upgrade, wcześniej miałem Windowsa XP. Wiem, że może sprzęt mam nienajlepszy, szczególnie ilość pamięci RAM, bo tylko 2.0Gb, ale specjalnie zainstalowałem wersję 32-bitową, która ma mniejsze wymagania.

Reszta konfiguracji sprzętu to:
Karta Graficzna : nVidia 8600GTS
Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2,61GHz
Płyta główna  :nVidia nForce GA-M56S-S3 z najnowszymi sterownikami
Pamięć RAM : 2,00Gb

Komp był składany przez panów w sklepie, na XP-ku ile pamiętam zawiesił się ledwie parę razy, a teraz zazwyczaj kończy swoją pracę na oknie z napisem "Zapraszamy!". W trybie awaryjnym jest wszystko OK, w dodatku co mnie dziwi najbardziej, gdy próbuję skorzystać z napędu DVD i wkładam byle jaką(oryginalną) płytę łapie niesamowitą zawieche i wtedy pomocny jest już tylko reset. Być może to wina wirusów, gdyż jeden z dysków został nienaruszony przy aktualizacji z XP, ale nie mogę tego sprawdzić bo od razu przy instalacji antywirusa się zawiesza.