TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

net. Framework a prawidłowe działanie aplikacji

Offline kamiton

• 1287
net. Framework a prawidłowe działanie aplikacji
« dnia: 09 Maj 2010, 21:14:52 »
Witam . Trzeci raz pod rzad postawiłem na nowo system i za kazdym razem mam jeden i ten sam problem ktory wczesniej nigdy nie wystepował.Mianowicie ja widac na screenie : http://yfrog.com/0rframeworkbj mam zachaczone Net.Framework ktory domyslnie jest juz w systemie. Po zainstalowaniu sterowników na czystym systemie zawsze zabierałem sie za zmiane wyglądu gdzie w gre wchodziło : zmiana ikon , zmiana orb . dream scene itp.  I nigdy nie miałem z tym zadnych problemow, od wczoraj stawiam system juz trzeci raz i podczas zmiany orbu czy zmianie ikon nic sie nie dzieje , dream scene idzie ładnie ,przy probie zmiany orbu wywala błąd :http://yfrog.com/j2orberrorj

po pierwszym razie jak mi wywaliło taki błąd wyczysciłem CleanUpem frameworka - bez rezultatu , dograłem Net. frameworka w wersji 4 i dalej to samo - co moze byc nie tak - nigdy ten problem sie nie pojawiał , az nie chce mi sie juz czwarty raz systemu stawiac gdy pod rzad trzeci raz to samo. Juz mi rece opadaja .Co moge jeszcze sprawdzic by to naprawic ?

Windows 7 Home Premium x64 Oem (oryginał)
« Ostatnia zmiana: 09 Maj 2010, 21:30:10 wysłana przez kamiton »

Odp: net. Framework a prawidłowe działanie aplikacji
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Maj 2010, 20:40:10 »
Jakim programem zmieniasz orba? Możesz to zrobić ręcznie za pomocą np Reshackera edytując explorer.exe.

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maj 2010, 22:07:41 »
od dawna tymi http://www.door2windows.com/. reshackera nigdy nie uzywałem

« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maj 2010, 22:23:27 »
To spróbuj jest łatwy w obsłudze, możesz też użyć Sunrise Seven.

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Maj 2010, 22:29:18 »
dzieki , ale raczej postaram sie dojsc dlaczego nadal wywala bład , czwarty raz zainstalowałem system i ciągle to samo. skanowałem pamiec memtestem -ok , dysk tez ok , szperam dalej, raczej sie nie poddam, najbardziej mi zalezy na ikonach od Mr_Grims-a

« Odpowiedź #5 dnia: 11 Maj 2010, 10:32:05 »
Spróbuj pobrać jeszcze raz te programy może są nowsze wersje od tych które masz na dysku.

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Maj 2010, 17:44:17 »
do zmiany orba miałem 2.0 ale 2.6 tez nie zmienia. Nie jestem pewien ale chyba powoli znajduje rozwiazanie - albo nawala zasilacz albo wiatrak na procku - teraz kreci dobrze ale był moment ze obroty spadły do 700 na min. a temperatura procka rosła , uruchomiłem ponownie i chodzi ok - testy nadal ok ( pamiec, dyski , grafika , ) nie wiem czym moge sprawdzic napiecia z zasiłki czy daje dobre - w biosie czy everestem tylko podaje jakie są . Są jakies aplikacje ktore pokaza jakie powinienem miec napiecia czy nie da sie sprawdzic zasilacza ? Nie mam skad pozyczyc zeby sprawdzic - moge isc kupic ale jezeli to wiatrak to na co mi zasilacz ? Jest jakas aplikacja do sprawdzenia zasilacza ?

« Odpowiedź #7 dnia: 11 Maj 2010, 18:58:15 »
Nie spotkałem się z takim programem.

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Maj 2010, 20:44:47 »
Była i pewnie nadal jest taka stronka na ktorej wpisywało sie w odpowiednie rubryki wybrane konfiguracje sprzętowe ,przy tych rubrykach podawane były napiecia ktore na samym dole były sumowane do wyboru odpowiedniego zasilacza . niestety przejrzałem wszystkie moje zakładki i jak widze gdzies mi wcieło adres stronki.na niej napewno bym cos zdziałał . Pojawiaja sie nowe objawy - dosc długi start od czasu pojawienia sie pulpitu - procki mielą na 100% dobre 1,5 minuty - nadchodzi jakaś awaria - jestem tego pewien
« Ostatnia zmiana: 11 Maj 2010, 20:47:34 wysłana przez kamiton »

« Odpowiedź #9 dnia: 12 Maj 2010, 10:49:55 »

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Maj 2010, 18:00:38 »
dokładnie o tą . DZIEKI WIELKIE. posprawdzam poznym wieczorem.

edit : zasiłka ok - sprawdzona , ale odnosnie stronki jest jeszcze jedna ,na pierwszy rzut oka myslałem ze to ta.

p.s.  ???

edit 2 :  i wszystko jasne : wymiana chłodzenia na procku, wymiana tylniego wiatraka. I znowu ma kopa :)

« Ostatnia zmiana: 15 Maj 2010, 00:43:23 wysłana przez kamiton »