TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Logowanie za pomocą profilu tymczasowego - poważny problem

Offline Mike

Cześć, korzystam z systemu Windows 7 Professional x64 PL. Mam utworzone dwa konta admin i user. Konto user to standardowe-z niego korzystam najczęściej a konto admin to konto z uprawnieniami administratora. Kiedy wylogowuje się z jednego i loguje na drugie wyskakuje komunikat "zalogowano za pomocą profilu tymczasowego..." (chyba nie muszę mówić co to oznacza). Problem w tym, że nie ma problemów na dysku, system jest sprawny, nie zawsze loguje mnie za pomocą tego profilu tymczasowego ale w większości przypadków, czasem zdarza się, że wszystko działa normalnie. System nie odnajduje też błędów po skanowaniu sfc komponentów i plików systemu. W skrócie mówiąc problem pojawia się już po samej instalacji systemu. System jest oryginalny, aktywowany, żadne tam klucze czy aktywatory tylko w pełni licencjonowany system. Znalazłem wiele wątków w sieci o osobach korzystających z dwóch kont i wydaje się być to problem nierozwiązalny i możliwe, że wynika z błędu systemu. Nie wiem jak to naprawić skoro wszystkie narzędzia "twierdzą", że nie ma czego naprawiać i tu jest problem. Nie wiem może coś lepszego istnieje niż scandisk. W rejestrze również wszystko się zgadza i jeśli komuś przeszłoby przez myśl że został skasowany plik *.dat odpowiadający z konfigurację kont to też się myli. Problemu po prostu jakby nie było a system go stwarza. Format również nie pomaga. Co w takim przypadku zrobić ? Jak tylko skończę pracę która zmusza mnie do wykorzystywania FRAMEWORKA I .NET to instaluje o wiele lepszy system. Chyba, że ktoś coś na to zaradzi ;|

firefighter1

Odp: Logowanie za pomocą profilu tymczasowego - poważny problem
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maj 2010, 19:41:19 »
przypadłość systemu to nie jest bo mam kilka 7 w różnych wersjach na różnych kompach i wszystkie mają jedno konto admina i co najmniej 2 userów. A problem wygląda jak kłopot z ładowaniem profilu, dostępem do niego.

Napisz do którego konta to występuje (zawsze to samo czy obojętnie w którą stronę). Podaj konfigurację sprzętową łącznie z dyskiem nie tylko co na płycie.