TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Dzwięk się tnie

Odp: Dzwiek sie tnie
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Październik 2009, 21:58:22 »
mam nadzieje ze ATI tez rozwiaze ten problem jakos, seven to fajny windows i chcialbym do niego wrócić ale non stop slucham muzy i denerwuje mnie. Więc jak narazie xpek x64 nie zastapiony :]

Offline Mirahz

• 367
    • Windows 7
Odp: Dzwiek sie tnie
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Październik 2009, 22:35:24 »
Na laptopie Asus F5SL poradziłem sobie z tym problemem aktualizując sterowniki: http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/nb/F5SL/Audio_VT_080222.zip z poziomu Menedżera urządzeń. Zainstalowany system to Windows 7 32-bit Enterprise.

Paczka: Realtek High Definition Audio Driver 2.51

Powodzenia.

Odp: Dzwięk się tnie
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Listopad 2009, 22:44:49 »
mam pytanie czy ktoś naprawił juz ten problem? bo przeczytalem na innym forum że ziomuś zainstalowal najnowsze poprawki i niby naprawiło mu ten błąd.

« Odpowiedź #33 dnia: 13 Listopad 2009, 10:48:11 »
Witam, mam wersje PL oryginalna i problem ten sam. Mam kartę Audigy SE. Sterowniki z window update działają trochę lepiej niż te ze strony creativa. Bezsensowne tłumaczenie Microsoftu...Mam procka E7600 dwa rdzenie, 3GHz i to by miało nie wystarczyć na odtwarzanie mp3??  :D Zabawne, w XP ani Vista tego nie było...

Offline Mirahz

• 367
    • Windows 7
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Listopad 2009, 15:59:40 »
Tak jak powyżej napisałem; problem rozwiązałem instalując odpowiednie sterowniki. Proponuję instalację ręczną, tzn przez wskazanie ścieżki w Menedżerze urządzeń. Warto poeksperymentować, bo problem jest do rozwiązania.

« Odpowiedź #35 dnia: 13 Listopad 2009, 17:56:47 »
Próbowałem wielu sterowników, ten z Windows Update jest "najlepszy", dźwięk zacina tylko czasami...Ktoś cytował wcześniej informacje o błędzie dźwięku, tu jest adres z całym artykułem:

http://blogs.msdn.com/e7/archive/2009/06/17/improving-audio-glitch-resilience-in-windows-7.aspx

Jedyny problem w tym, że wg Microsoftu 80% komputerów nie ma takiego problemu...ale testy przeprowadzone zostały na wersji RC a nie RTM :P

Myślałem nad zmianą karty, na coś lepszego, ale wydać przynajmniej 200zł tylko żeby chodził dźwięk pod 7 to strata kasy:/

« Odpowiedź #36 dnia: 25 Maj 2010, 22:57:45 »
Witam,
 Ja również przyłączam się do w/w problemu, odkąd przesiadłem się z win xp na 7 co jakiś czas muzyka się na chwile zatrzymuje taki sam efekt jest przy oglądaniu filmów, obraz się przerywa a dźwięk na chwile się najnormalniej w świecie przycina. Na samy początku korzystałem z karty muzycznej wbudowaną w płytę główną Realtek ALC850 a obecnie posiadam Xonara Essence ST z zainstalowanymi najnowszymi sterownikami ale problem nadal nie ustąpił.. macie jakieś nowe porady?.