TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Nie działa Aero Snap

Nie działa Aero Snap
« dnia: 30 Maj 2010, 19:43:26 »
Postanowiłem wczoraj przetestować program Ashampo WinOptimizer 7 i nie zdobył on mojego uznania z powodu szkody którą mi wyrządził mianowicie nie działa mi Aero Snap czyli funkcja dzięki której po przeciągnięciu okna do góry okno to się maksymalizowało lub po przeciągnięciu w bok zmieniało rozmiar na pół ekranu. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Dodam tylko że opcja ta jest włączona w Ashampo WinOptimizer 7 i nie działa nawet po restarcie kompa. Próbowałem nawet ją wyłączać i włączać niestety nic to nie dało. Ta funkcja jest dla mnie ważna bardzo się przydaje i dlatego chcę to włączyć ponownie jeśli będę musiał to nawet format zrobię ale wole tego uniknąć. Liczę na waszą pomoc koleżanki i koledzy.  ;)

Edit:

Próbowałem tego i nie działa: http://www.sevenforums.com/general-discussion/74897-aero-snap-doesnt-work.html
« Ostatnia zmiana: 30 Maj 2010, 19:55:32 wysłana przez robert79513 »

Odp: Nie działa Aero Snap
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maj 2010, 20:00:33 »
Spróbuj włączyć i wyłączyć ta opcje w Yamicsoft Windows 7 Manager

Odp: Nie działa Aero Snap
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maj 2010, 20:07:41 »
Zaraz to sprawdzę dziwne jest to że ustawianie okien za pomocą klawisza windows i strzałek działają.

Zabawa z Yamicsoft Windows 7 Manager nie pomogła.

Poradziłem sobie niestety poprzez formatowanie, nie polecam programu Ashampo WinOptimizer 7 niestety muszę stwierdzić zaszkodził windowsowi. Ale to jeszcze nic miałem podwójnego lub potrójnego pecha gdy sformatowałem dysk okazało się że nie mogę zainstalować systemu. Odpaliłem system botujący z płytki i okazało się że 2 partycje na moim dysku są uszkodzone. Ale na szczęście udało mi się odzyskać wszystkie pliki z tych partycji i zrobić partycje na nowo. Później wystąpił kolejny problem z płytką na której był Windows 7 x64 i muszę od nowa system pobrać aktualnie siedzę na x86 (ale dla mnie to zabytek x64 rulez!) ;) i to by było na tyle temat uważam za zamknięty :P
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwiec 2010, 09:59:01 wysłana przez robert79513 »