TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Czcionki w "siódemce"

Czcionki w "siódemce"
« dnia: 12 Maj 2009, 15:48:23 »
Witam. Nie wiem czy zauważyliście ale ilość czcionek nadających się do użytkowania za wielka nie jest. Kombinował ktoś już z czcionkami? A może ktoś zrobił własne i chciałby się podzielić? :) Albo inne pytanie, czy po instalacji pakietu office dojdzie kilka fontów do wyboru(z polskimi znakami)?

Odp: Czcionki w "siódemce"
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Maj 2009, 10:42:21 »
Zawsze po instalacji Windowsa jest mało czcionek (chociaż mało to pojęcie względne). Jak zainstalujesz office'a to liczba czcionek się zwiększy. Zawze możesz pościagać sobie czcionki z Internetu i rzucić do C:\Windows\Fonts\.

« Odpowiedź #2 dnia: 14 Maj 2009, 00:46:22 »
Dobra coś tam wykombinowałem, myślałem, że będą czcionki na siódemkę zupełnie inne, można je skopiować ze starego systemu folder ?:\Windows\Fonts\. Zaleca się kopiowanie tylko czcionek True Type. Wklejamy je do folderu sys siódemki ?:\Windows\Fonts\ i one się same instalują. :D

« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj 2010, 14:03:29 »
Witam mam Windows 7 i mam taki problem, pobieram czcionki z neta (True Type) instaluje, wchodze w word pad i niby jest ta czcionka, wybieram ją chce coś napisać i mi sie czcionka przełącza jak by jej nie było... :-\

Potrzebuję czcionke old english taką:

http://www.eaglefonts.com/old-london-alternate-ttf-142085.htm
« Ostatnia zmiana: 30 Maj 2010, 14:06:43 wysłana przez RychuMassDNM98 »