TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Czy sterowniki dźwięku i karty graficznej instalują się same po instalacji win7?

Czy sterowniki dźwięku i karty graficznej instalują się same po instalacji win7 czy trzeba je samemu z płyt zainstalować? Tzn ja już mam windowsa 7 bardzo długo zainstalowanego ale jakoś się tym nie zainteresowałem a dzisiaj robie formata i instaluje go od nowa. Więc gdy już go zainstaluje to czy mam wkladać płytki od płyty głównej i karty graficznej czy windows 7 sam pobierze wszystkie sterowniki? Pozdrawiam:)

Offline kamiton

• 1287
sam nie pobierze - musisz instalowac ręcznie z płytki

A czy te z płytki są tak samo dobre do windowsa 7 jak do windowsa xp?

Offline kamiton

• 1287
jezeli sa tylko pod xp to raczej niekoniecznie bedą pasowac pod 7 , warto probowac bo wiekszosc pasuje , zawsze mozesz wyczytac co masz za sprzet i wczesniej sciagnąc najnowsze ze strony producenta a po instalacji czystej 7 poinstalowac odpowiednie.

Tylko właśnie, że do mojego radeona 4650 jest tak trudno znaleźć dobre sterowniki do windowsa 7

Offline kamiton

• 1287
domyslam ze to laptop, wiec jaki ?

Guest

Jeśli robisz format z recovery sterowniki będą zainstalowane..!!! jeśli z płyty musisz je zainstalować

Kolego źle się domyślasz, zwykły PC.  Po prostu pamiętam, że jak na początku roku instalowałem po formacie po raz pierwszy windowsa 7 to nie instalowałem żadnych sterowników tak to wyglądało jakby windows sam sobie je pobrał i zainstalował ale dobrze już nie pamiętam więc sie pytam czy po formacie mam instalować wszystko z płytek czy windows update sam znajdzie wszystko i poinstaluje.

Offline kamiton

• 1287
windows update nie istaluje sterowników , a zapytałem o lapka bo na zwykłym pc sterowniki do tej karty instaluje sie bez problemu - na lapka w zaleznosci od firmy trzeba instalowac odpowiednie.
« Ostatnia zmiana: 27 Lipiec 2010, 21:49:12 wysłana przez kamiton »

Czyli jak na zwykłego PC musze instalować sterowniki od karty z płyty czy nie?

Offline kamiton

• 1287
tak musisz z płyty

Offline Madzia

• 1220
Windows Update mi kiedyś zainstalował sterowniki do grafiki, ale zintegrowanej. I do karty dźwiękowej tez ;D
Stopniowo dodają sterowniki do systemu.

Offline kamiton

• 1287

Guest

Przypomniało mi się że jak jest płytka oryginalna to sterowniki przeważnie są na płycie, oczywiście nie jest to jeden sterownik tylko kilka i system wyszukuje odpowiedni dla siebie  ;D