TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Potrzebny klucz rejestru

Potrzebny klucz rejestru
« dnia: 04 Czerwiec 2010, 12:48:44 »
Witam !

Chciałem usunąć ikonkę kosza z pulpitu i zapomniałem zrobić backup rejestru  :-\

Zrestartowałem komputer , ale kosz nadal znajdował się na pulpicie , ale nie w tym rzecz , ponieważ od czasu kiedy usunąłem klucz nie moge grać w grę Counter-Strike 1.6 .

Czy mógłbym prosić , by ktoś podał mi co znajduje się , tzn. co musze stowrzyć , jak nazwać i jaką nadac wartość w kluczu :
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\(645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E)

Bardzo Prosze o Pomoc , ponieważ zależy mi na tym aby szybko zlikwidować problem

Pozdrawiam !

Offline kamiton

• 1287
Odp: Potrzebny klucz rejestru
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Czerwiec 2010, 13:10:15 »
 heh : Personalizuj /Zmien ikony pulpitu / odchaczasz co ci zbedne i dajesz zastosuj / ok  - w ten sposób eliminujesz domyslne ikony systemu.

jedyne co znalazłem  :

#

Click the Windows "Start" button and select "Run."
#
Step 2

Type "regedit" and click "OK" to launch the Windows Registry Editor utility.
#
Step 3

Expand the following Registry folders by clicking the arrow located to the left of each folder name: "HKEY_LOCAL_MACHINE" > "SOFTWARE" > "Microsoft" > "Windows" > "CurrentVersion" > "Explorer" > "Desktop" > "NameSpace."
#
Step 4

Right-click the "NameSpace" entry, select "New" and then click "Key."
#
Step 5

Enter "{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}" (without quotation marks) and press the "Enter" key.
#
Step 6

Single-click the key you created in the previous step to select it.
#
Step 7

Double-click the "(Default)" entry located on the right-hand side of the screen.
#
Step 8

Type "Recycle Bin" in the "Value data" field and click "OK."
#
Step 9

Close the Registry Editor. The Recycle Bin icon is restored to your desktop.

« Ostatnia zmiana: 04 Czerwiec 2010, 13:18:16 wysłana przez kamiton »

Odp: Potrzebny klucz rejestru
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Czerwiec 2010, 13:37:49 »
OK, dzięki wielkie za odpowiedź.
Zaraz przetestuje czy działa

hmm... niestety ale dalej to samo , zastanawiam się czy coś nie stało się z kartą graficzną/ sterowniki ?
Proszę o dalsze propozycje !
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwiec 2010, 13:43:51 wysłana przez critical »