TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Myszy w Win7

Myszy w Win7
« dnia: 16 Luty 2010, 14:40:15 »
Problem dotyczy sprzętu jakimi są myszki, ale widać go tylko podczas działania gier. Jeśli jednak wybrałem zły dział, proszę o przeniesienie tematu.
Od gwiazdki tego roku mam szczęście używać Windows 7 Home Premium. Po kilku dniach męczarni z instalowaniem programów, przerzucaniem plików ze starego dysku i personalizacją siódemki, wreszcie mogłem spokojnie usiąść i zagrać. Najpierw w RPG, potem w jakąś przygodówkę... Nareszcie nadszedł czas na First Person Shooter'a. Gram kilka sekund, próbuję wycelować klikając PPM (Prawy Przycisk Myszy) i co się dzieje? Postać celuje, ale w całkiem innym kierunku, niż dotychczas. Obraca się o x stopni podczas kliknięcia i puszczenia; nigdy nie wraca na swoje miejsce. Taki oto problem dzieje się z każdą myszą, którą podłączę, a mam jedną przewodową i dwie bezprzewodowe.
Proszę więc o pomoc, jeśli ktoś wie co z tym fantem zrobić. Szukałem już u wujka Google, nie chciało mi się przedzierać dalej niż trzy strony wyszukiwarki forum. Jeśli taki temat już był - proszę o wybaczenie i wysłanie odnośnika do niego.

Offline kamiton

• 1287
Odp: Myszy w Win7
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Luty 2010, 19:42:40 »
gram duzo w Swat4 (zreszta od bardzo dawna) i powiem szczerze ze mam ten sam problem ale nie zawsze sie to objawia a roznica celowania wacha sie w granicy szerokosci głowy przeciwnika - niestety tez nigdzie odpowiedzi na to nie znalazłem - nie wiem co jest problemem bo myszke mam markowa i sprawdzałem nie raz na laptopie gdzie mam zainstalowany xp i tam działa elegancko.

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Luty 2010, 22:35:19 »
Może zwiększenie częstotliwości próbkowania myszki do 500 Hz pomoże?

Tutaj opis jak to zrobić

http://www.ngohq.com/news/15043-how-to-increase-usb-sample-rate-in-windows-vista-7-a.html

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Luty 2010, 23:06:45 »
nie dziala mi ten tutorial na windows home premium x64 a do tego wykrzaczył mi stery od klawiatury i myszy.

« Odpowiedź #4 dnia: 16 Luty 2010, 23:11:29 »
Dziwne u mnie działa mam 500 Hz  ;)

« Odpowiedź #5 dnia: 17 Luty 2010, 11:40:53 »
Nic nie dało - szczerze mówiąc, to teraz mam tylko ten Test Mode Win7, a myszki dalej pracują na średnio 128. Pisałem już, mam Win7 Home Professional x32. Usuwanie Watermark'a nic nie daje, zostaje tylko wyłączyć program.

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Marzec 2010, 16:51:16 »
 Odkryłem jeszcze pewną ciekawą zależność. W menu wszelkich gier, gdy klikam PPM, wskaźnik myszy leci w prawy dolny róg ekranu. Poza tym, jeśli podczas gry przed wciśnięciem PPM skręcę w lewo, mysz odskakuje tylko trochę, lub w ogóle do czasu, gdy znowu skręcę w prawo.

Offline Suchy

« Odpowiedź #7 dnia: 19 Marzec 2010, 13:01:33 »
u mnie na 1000Hz, 500Hz wszystko w porządku, mysz Logitech G5

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Marzec 2010, 18:44:05 »
a ja dalej probowałem na czystym systemi i niestety po raz kolejny wywala sterowniki. zastosowałem sie do innej zasady i kupiłem nowa myszke

Offline Hosee

« Odpowiedź #9 dnia: 26 Czerwiec 2010, 16:26:51 »
Mi się też dziwnie myszka zawiesza przy grach typu BF:Bad Company 2,COD:Modern Warfare 2/1

Czasem to bardzo wkurzające.

Co dziwne w CS 1.6 przy zgodności z Win XP SP3 się nie zawiesza