TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Uporczywy komunikat IE 8

Offline Opty

Uporczywy komunikat IE 8
« dnia: 17 Czerwiec 2010, 21:21:43 »
Witajcie
Może ktoś wie jak wyłączyć/zapobiec wyświetlaniu  pojawiający sie natrętnie w IE8 komunikat/okno "Internet Explorer 8 - zapraszamy".

Pozdrawiam Opty

Offline hubert1

• 650
  • "bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D
Odp: Uporczywy komunikat IE 8
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Czerwiec 2010, 23:57:04 »
cierpliwie poświęcic czas na skonfigurowanie IE przez ten kreator do końca.

Offline Opty

« Odpowiedź #2 dnia: 18 Czerwiec 2010, 09:06:02 »
Witaj
Robiłem to conajmniej trzy razy. Jednakze nie zgodziłem sie na żadne proponowane dodatki typu Bing Bar, Search Helper i inne akceleratory. Więc  myślisz że forsują swoje?  No to ja w końcu przestanę uzywać tego IE8.

Podobnie mam z  Poczta usługi Live. Po zamknięciu okna poczty wyswietla się przez kilka minut komunikat że aktualizuje kalendarz. Co mnie to obchodzi że coś aktualizuje. Niech to albo robi błyskawicznie albo w tle.

Ten Microsoft to oderwał się od życia.

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Czerwiec 2010, 10:03:16 »
Opty pomysl nad alternatywą bo nie znajdziesz do konca zycia swojego rozwiazan na te problemy. IE jak kazdy wie jest słabą przeglądarką- mozilla lub opera napewno jest w pełni wystarczająca. Co do klienta poczty juz lepiej zainstalowac go z poziomu Offica 2007 lub 2010.

Offline Opty

« Odpowiedź #4 dnia: 18 Czerwiec 2010, 11:11:03 »
Zapewne tak zrobie. Wydawało mi się że programy rodem z tego samego systemu będą najlepiej chodzic.

Intencja programistów Microsoftu ujawnia się w tym że nie dają wyboru. Brak opcji "Wyłącz".

W owej "Poczta usługi Windows Live" musisz miec kalendarz, który jest aktualizowany tyle razy dziennie ile razy ten program użyjesz. Wisi komunkat po kilka minut po zamknieciu. A chciałem mieć systemowgo klienta poczty.

Wymyslono także ramki do zdjęć załączanych do maili, zamiast np. powiadamianie o nadejsciu maila. Te ramki mogli dodac do Painta. Painta z kolei zubozyli, nie ma np. różnych rozmiarów gumki.

Niedopracowany ten Windows 7.

Offline Opty

« Odpowiedź #5 dnia: 18 Czerwiec 2010, 13:25:23 »
Dwa komunikaty wyświetlają sie przypadkowo na przemian, po kilka minut. Drugi to. "Sprawdzanie. czy Wiadomości śmieci zawiera nowe wiadomości.

Zamknięcie takiego okna wymaga dwóch kliknięć. Po prostu besensowne utrudnienie.

Offline Opty

« Odpowiedź #6 dnia: 17 Lipiec 2010, 16:08:56 »
Hej
Nikt nie doradzil skutecznie. Problem mam nadal. Przypomnę o co chodzi.

Od czasu do czasu wyświetla sie systematycznie komunikat "Internet Explorer8-Zapraszamy!"
Nie pomaga przejrzenie proponowanych dodatków do tej przeglądarki. Uporczywie wyświetla sie i juz. Gdzie to moznaby skutecznie wyłączyc?

Pozdrawiam Opty