Witam
Przeszukałem już chyba wszystkie strony i w dalszym ciągu nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, ale może ktoś z was spotkał się z takim problemem i udało mu się go rozwiązać;)
A teraz o co chodzi:
1) System startuje normalnie, przechodzi pasek ładowania, mija ekran powitalny itp. Mamy moment gdzie wszystko się już uruchomiło i możemy działać. Można otworzyć foldery, wejść w menedżer zadań itp. Problem jest taki że stan ten utrzymuje się pare sekund. Zaraz później system dostaje mega zawiechy, tzn. nie da się nic włączyć, pulpit się przywiesza itp. Trwa to około 2-3 minut, potem wszystko śmiga jak trzeba;) Najśmieszniejsze jest to że podczas tego przycinania mam włączony menedżer zadań i według niego wykorzystanie procka to max 2-6%, pamięć około 1GB, więc nie ma mowy żeby jakiś proces zawieszał kompa. Cała sytuacja ma miejsce za każdym razem jak włączam kompa.
2) Drugi problem dotyczy antywirusa. Jako że na 64 bitowy system nie ma za wielkiego wyboru, to korzystałem z Nod'a. Problem jest tylko taki że kiedy komp jest włączony pare godzin i podczas tego czasu pobiera coś z neta to strasznie zawala się pamięć. Po 8 godzinach zużycie pamięci mam na poziomie 3,8GB
:D. Póki co tylko jedna osoba z Niemiec miała taki problem, a jedyne jego rozwiązanie to wywalenie antywira i korzystanie z wersji Portable (co także czynię;). Oczywiście nie ogranicza się to tylko do Nod'a, nie pamiętam jaki inny program instalowałem ale sytuacja była identyczna.
Ogólnie na początku myślałem że to może wina sterów, ale dzieje się to po każdym formacie, gdzie system instaluje swoje stery, nawet jak zainstaluje swoje to jest tak samo, więc to raczej nie to. Acha, instalowałem już różne wersje, czyste, okrojone, zoptymalizowane, sam instalowałem różne tweaki, ale nic nie pomaga.
To teraz do specyfikacji sprzętu:
Laptop Acer 5739G
Core 2 Duo T6500
4GB RAM DDR3
500GB dysk Toshiba
GF GT 130M GDDR3
System: Win7 NVidia Edition x64
Obecnie wszystkie stery ze strony acer'a, oprócz tych do grafy, bo te są z nvidii.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, bo już mnie szlag trafia;/