TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Internet Problem

Internet Problem
« dnia: 19 Styczeń 2009, 23:54:24 »
Witam
Dziś pobrałem i zainstalowałem Windows 7, niestety zaraz pojawił się problem.
Mianowicie nie mam internetu. Łącze się z internetem za pomocą rutera i switcha,
mam internet z chello. W Network and Sharing Center, między moim komputerem a
Network jest zielona kreska, a pomiędzy network a internet czerwona. I niżej w
Access type: Local only, u kuzyna jest Local and Internet. Nie wiem co jest źle, proszę
o jakieś wskazówki i z góry dzieki

Odp: Internet Problem
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Styczeń 2009, 17:55:57 »
Ja mam ten sam problem. Nikt nie ma jakiegoś patentu na to?

Offline michau

• 3974
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Styczeń 2009, 18:43:20 »
Coś wam blokuje dostęp do Internetu. Wyłączcie i włączcie połączenie ponownie.

« Odpowiedź #3 dnia: 20 Styczeń 2009, 19:26:46 »
Coś wam blokuje dostęp do Internetu. Wyłączcie i włączcie połączenie ponownie.

To już próbowałem i nie pomaga  :(

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Styczeń 2009, 02:23:13 »
Rozwiązałem problem, wiec napisze mały poradnik dla tych którzy mają podobny problem jak ja miałem. Musicie wejść do strony konfiguracyjnej rutera, z tamta spisujemy adres DNS(poszukajcie w zakładkach na pewno będzie). Potem wchodzie w Local Area Connection Status -> Properties(na dole po lewej),-> Klikamy na Internet Protocol Version 4 i na dole po prawej mamy ponownie Properties(klikamy). Wyskakuje nam okno Internet Protocol Version 4 Properties, na dole mamy dwa boxy zaznaczamy 2 czyli Use the following DNS server address
W Preferented server adres wpisujemy nasz  adres DNS który znaleźliśmy wcześniej w konfiguracji routera, po tym akceptujemy robimy resa systemu, jeżeli wszystko zrobiliście dobrze internet powinien śmigać
Pozdrawiam :D

« Odpowiedź #5 dnia: 21 Styczeń 2009, 08:39:16 »
Z tym to nie miałem kłopotu - jakoś udało mi się to rozgryźć wcześniej niż było mi to potrzebne .Ale system mam na laptopie którego używam w dwóch rożnych miejscach tym samym na innych ruterach. I teraz za każdym razem musze wpisywać od nowa IP, bramy, DNS itp. Jak to zrobić aby system sam rozpoznał adresy?. Nie działa mi na jednym z miejsc automatyczne rozpoznanie adresów.

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Styczeń 2009, 16:02:34 »
jakbys mial dwie karty sieciowe to byloby latwiej:) na jednej wpisujesz dane np od routera w domu a na drugiej karcie wpisujesz dane od routera z pracy

« Odpowiedź #7 dnia: 25 Styczeń 2009, 11:37:51 »
Udało mi się to rozgryźć i działa. Ustawiłem to tak:
- W „Internet Protocol  Version 4 (TCP/IPv4)  wpisałem  IP, brame, DNS jednego rutera .
- w opcjach „Advanced TCP/IP Setingd poprzez ADD wpisałem dane drugiego rutera.
Zadziałało za drugim razem – albo źle wpisałem coś za pierwszym razem albo poskutkował wpis w odwrotnej kolejności ( odwrotne rutery).
Proxy potrzebne mi tylko na jednym łączu – ciekawe wpisałem tylko raz w Firefoxie a działa na IE8, Operze i Firefoxie.