Ten projekt już dawno zacząłem pisać i długo go nie ruszałem, aż do dziś. Postanowiłem go odświeżyć i przygotować pierwszą betą. Albo alfę. Sam nie wiem, jaki poziom niedoskonałości wybrać.
W każdym bądź razie - kolor da się zmienić. Jeszcze pracuję nad nasyceniem i jasnością. No i cały czas sprawdzam, czy wszystkie elementy okna dobrze zmieniają barwę. Jeśli ktoś ma ochotę, to zapraszam do testowania mojej aplikacji. Efekt działania może być np. taki:
Program działa w taki sposób, że tworzy nową kompozycję, która ma zmienione kolory. Oczywiście oryginalna kompozycja "Podstawowy Windows 7" pozostaje nienaruszona.
Dodatkowo program potrafi odblokować stosowanie niecertyfikowanych stylów, bo bez tego nie zadziała.
Jeśli macie jakieś pomysły, które elementy okien powinny zmieniać kolor, to zmaksymalizujcie okno programu. Wtedy zobaczycie ukrytą listę, w której są wszystkie obrazki tworzące grafikę okien i możecie wskazać mi numerki obrazków, a ja się wtedy zastanawię. Zastanawiam się właśnie nad możliwością zmiany koloru zaznaczenia...
Program do pobrania tutaj:
WindowsColors-0.5-beta.exe