TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Czarny ekran, nie ładuje pulpitu, ikon, paska start

Czarny ekran, nie ładuje pulpitu, ikon, paska start
« dnia: 30 Wrzesień 2010, 19:06:05 »
witam,

posiadam na kompie win7 professional.
Od jakiegoś czasu pojawił się pewien problem i nie mogę dać sobie z nim rady. Wydaje mi sie że wszystko zaczęło się od instalacji pewnej starszej gry która oczywiście na ten system operacyjny tworzona nie była. Instalacja przebiegała dobrze, a po jej zakończeniu trzeba było kompa zrestartować.

Po ponownym włączeniu się kompa po animacji ładowania systemu pojawił się tylko czarny ekran z kursorem. Kursorem mogę ruszać. Działa skrót "win+u" oraz parokrotne wciśnięcie shift. Ctrl+Alt+Delete niestety już nie...
Na kompie jest tylko jedno konto nie zabezpieczone hasłem. Podejrzewam ze własnie coś z tym kontem się namieszało po instalacji i stad ten kłopot. Problem może tkwić także po stronie explorera.

Próba wejścia w tryb awaryjny skutkuje tym samym co w trybie normalnym- czarny ekran i kursor..
Próbowałem naprawić system za pomocą Windows Recovery Disc ale nie wykrywa żadnych błędów przy uruchamianiu systemu. Nie mam tez żadnych punktów przywracania wiec nie mogę wrócić do czasu jak wszystko było w porządku.

Dysk wydaje się sprawny gdyż przy pomocy Ubuntu z LiveCD można spokojnie dysk go przeglądać.

Bardzo zależało by mi na rozwiązaniu tego problemu bez formatowania partycji systemowej... Bardzo proszę o pomoc!!