TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 zawiesza się i znika dysk

Windows 7 zawiesza się i znika dysk
« dnia: 04 Październik 2010, 20:10:48 »
Witam,
dziś dostałem Win 7 Ultimate z UK (może to ma znaczenie). Zainstalowałem na całkowicie nowym komputerze (kilka dni wcześniej dostarczył kurier). Konfigurcja to:

Płyta MSI GF615M-P33 GF6150SE SAM3,
Procesor AMD Athlon II 440 3x3GHz,
2GB pamięci RAM DDR3 1333MHz,
Dysk 500GB SATAII z 16MB pamięci podręcznej cache - dysk mam wpisany na FV jako Samsung... w karcie reklamacyjnej jest to Maxtor...
ATI Radeon HD 5450 1GB HDMI/DVI
Zasilacz Qoltec SilentLine 520W
Dokładnie jest to komputer z tej aukcji: http://allegro.pl/athlon-ii-440-3x3ghz-2gb-ddr3-500gb-ati-hd5450-1gb-i1242911470.html

Instalacje przeprowadziłem dwukrotnie. 32 i 64 bit... bo myślałem, że może tutaj jest problem, ale za każdym razem pojawiało się to samo. Po zainstalowaniu systemu i wgraniu sterowników (nie próbowałem, czy bez wgrania też będzie się wieszać)... system zaczął się wieszać... i po restarcie... np. znikał mi dysk... (windows chciał się od nowa instalować... ale nie widział dysku)... Podobnie w biosie dysk znikał... by później się pojawić ;)

Mam pytanie... gwarancja zabrania mi dlubać przy kompie... na śrubach są takie białe nakrętki... nie wiem czy to są "plomby"? ;p czy teraz takie są używane śruby? Bo otworzyłbym ten komputer aby zerknąć co tam jest włożone... i czy może kabel źle styka...?

Czy takie "znikanie" dysku... przytrafiło się komus? ktoś ma jakiś pomysł co zrobić? może to złe sterowniki? nie wiem... kupiłem wszystko na gotowca, aby nie mieć problemów... a tu problemy;] System oryginalny.