TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Neostrada TP, Sagem Fast 800. Brak sterowników do internetu

Neostrada TP, Sagem Fast 800. Brak sterowników do internetu
« dnia: 20 Styczeń 2009, 22:49:51 »
Mam neostradę tp Sagem Fast 800 i na płytce nie miałem instalki do visty więc ściągnąłem z neta sterowniki? http://www.sagem.com/support/site/driver/W_3_01_std.zip Podczas instalacji pojawiła się lista sterowników ktore mogę zainstalować. zainstalowałem pierwszy z brzegu. Według Se7en modem był wszystko ok, ale nie chciało mi się połączyć co zrobić. Może inne stery?

PS. Czytałem inne tematy tego typu na tym forum ;)
« Ostatnia zmiana: 23 Luty 2009, 00:16:27 wysłana przez Mirahz »

Odp: Brak sterowników do internetu
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Styczeń 2009, 11:21:36 »
Tez miałem ten problem i sterowniki z Visty nie działają ja zainstalowałem z xp (oczywiście w trybie zgodności z XP ) i wszystko działa.
Procek:Intel Core]2 Duo E7300 2,66GHz (S775) BOX
Płyta Głowna:Gigabyte GA-P35-DS3L
Ram:Corsair Twin2X DDR2 3x 2GB 800MHz CL5-5-5-18
Net:24mb/s Net24
Dawać Windows 8! :-) Szybko Zuko szybko :

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Styczeń 2009, 11:45:43 »
ale jak w trybie zgodności - nie rozumiem. Normalnie w xp i wybrać miejsce tam gdzie jst zainstalowany 7? Wytłumacz mi.

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Styczeń 2009, 12:21:27 »
ale jak w trybie zgodności - nie rozumiem. Normalnie w xp i wybrać miejsce tam gdzie jst zainstalowany 7? Wytłumacz mi.

O lol...po prostu np: klikasz na skrót prawym przyciskiem myszy > Properities > Compabilabity > Zaznaczasz ptaszka Run this program in compabilabity mode for: I masz do wyboru 98,XP itd.

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Styczeń 2009, 16:07:45 »
albo nie instalować nic :P ja mam z Dialogu neta i nie instaluje ich aplikacji tylko ręcznie konfiguruje poprzez dodanie nowego połączenia jest znacznie szybciej :P

PS xp x64 jest zdecydowanie wolniejszy od 7 x64 :P 
Intel Core2 Duo E8400 3.0 Ghz; Asus P5Q PRO; A-DATA 4 GB RAM DDR2 800 Mhz;  Radeon HD 4850 IceQ 4 HIS 512 Mb; Enermax 626 W modu 82+; Antec Three Hundred Gamer

« Odpowiedź #5 dnia: 21 Styczeń 2009, 19:29:38 »
Zainstalowałem w trybie zgodności z XP neostrade tp, lecz gdy poproszono mnie o podłączenie modemu zaczęło się psuć. Podłączyłem modem - usłyszałem dźwiek -zapaliły się diody [ADSL] i [PWR], po 1 sek usłyszałem dźwięk wyłączania. Po chwili znowu dźwięk podłączenia modemu ale światełka się nie świeciły. Po kilku minutach oczekiwania nacisnąłem [Anuluj]. Instalacja przebiegła dalej. Po ponownym włączeniu kompa dzieje się tak jak podczas rejestracji i z netem połączyć się nie mogę. Jakieś wskazówki?

PS. Masz racje, przynajmniej u mnie 7 szybciej śmiga od XP.

« Odpowiedź #6 dnia: 21 Styczeń 2009, 22:38:33 »
Umnie bez problemu działa sterownik Sagem_Fast_800_for_Vista_366654809 pobrany z tp

« Odpowiedź #7 dnia: 21 Styczeń 2009, 23:26:11 »
zainstalowałem ten sterownik i pokazało się okienko [Sterowniki zostały pomyślnie zainstalowane] - eng a po tym diody gasną, i niby modem się wyłącza. W programie od sterów pisze, że modem nie jest podłączony. Co robić?

« Odpowiedź #8 dnia: 22 Styczeń 2009, 00:11:12 »
Podaj mu najnowsze sterownik ręcznie i połączenie ustaw też ręcznie

Ps. teraz robią z ludzi totalnych głąbów przez ułatwianie wszystkiego  :-\ Zamiast naprawdę polepszać i ułatwiać obsługę to bardziej komplikują
hehe dobrze że jestem typem człowieka który woli walczyć ze wszystkim niż mieć podane na tacy i tylko klikać NEXT  :D

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Styczeń 2009, 00:20:27 »
Ps. teraz robią z ludzi totalnych głąbów przez ułatwianie wszystkiego  :-\ Zamiast naprawdę polepszać i ułatwiać obsługę to bardziej komplikują
hehe dobrze że jestem typem człowieka który woli walczyć ze wszystkim niż mieć podane na tacy i tylko klikać NEXT  :D

LOL... "teraz robią z ludzi totalnych głąbów przez ułatwianie wszystkiego" nastepne zdanie  "Zamiast naprawdę polepszać i ułatwiać obsługę to bardziej komplikują"

"hehe dobrze że jestem typem człowieka który woli walczyć ze wszystkim niż mieć podane na tacy i tylko klikać NEXT  :D" < Zainstaluj sobie Linuxa...zobaczymy jak powalczysz... :)

« Odpowiedź #10 dnia: 22 Styczeń 2009, 00:32:37 »
Po pierwsze ,,gregor_y'' nie rozumiem słowa ,,lol'' to jakieś słowo dzieci ,,emo'' czy jak tam oni? Po drugie czytaj ze zrozumieniem! Wyraźnie napisałem ,,NAPRAWDĘ!!!!!!!! POLEPSZAĆ I UŁATWIAĆ!!!!''

ps. chłopcze słyszałem o takim czymś jak mikrotik? zgaduję że nie dlatego masz link żebyś się nie męczył http://www.mikrotik.com/ a! zapomniałem masz tu po polsku http://www.mikrotik.pl/ Ja linuxa? heh dobra podłącz się do mnie na debiana przez vnc i zobaczymy co ty na działasz.

ps. Nawet ci dam dostęp do mikrotika i też zobaczymy co tam narobisz 

edit2. wracając do teamu. Kup sobie jakiś modem z wyjściem eth, nawet mam jakiś stary d-linka moge ci tanio oddać 20zł + przesyłka tylko jest chyba bez obudowy

Bo Kur** mi wystarczy jeden post sensowny!

Edti4. Może emo nie umie używać opcji edit?
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2009, 01:36:41 wysłana przez august255 »

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Styczeń 2009, 00:55:50 »
edit2. wracając do teamu.

Jaki team?:) żeby napisać pare zdan musisz edytowac post 10 razy co i tak dużo nie dało za cholere nie rozumiem ale może jestem za głupi na to...

ps.Dobranoc nie zapomni o tabletkach :)

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Styczeń 2009, 02:20:23 »
Edti4. Może emo nie umie używać opcji edit?

i kto tu nie umie ;) Ogarnij się człowieku, a jak już komuś coś zarzucasz a w tym wypadku nawet go obrażasz to pisz konstruktywnie i po ludzku...

p.s. z całym szacunkiem do emo, lol to dość popularne określenie na scenie internetowej, popularne zanim jeszcze 'się stworzyło' emo.

p.s.2 nie przepadam za emo, ani za kataryniarzami ale troszkę kultury... netykieta się kłania? albo podr. savoir vivre
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2009, 02:25:12 wysłana przez barthd »
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline Mirahz

• 367
    • Windows 7
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Styczeń 2009, 13:44:13 »
Polecam skupic sie na temacie i nie zaczynac klotni.

Z gory dziekuje.

« Odpowiedź #14 dnia: 22 Styczeń 2009, 16:43:46 »
też bym tak wolał bo kłótnie niczemu nie służą
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2009, 17:54:19 wysłana przez tweant »