TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Wieszanie się Windows 7

Wieszanie się Windows 7
« dnia: 12 Październik 2010, 17:34:01 »
Witam

od pewnego czasu mam problem z moim komputerem. Po włączeniu się systemu po jakimś czasie(czy coś robię czy nie) komputer się resetuje(oczywiście z bluescreenem)

po tygodniowym pobycie w serwisie który nic nie wykazał znowu to samo
oto wypis z bluescreena ...co dalej robić?

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:
BCCode: 50
BCP1: DE7D267C
BCP2: 00000000
BCP3: 832D6EED
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Pliki pomagające opisać problem:
C:\Windows\Minidump\101110-20857-01.dmp
C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\WER-35972317-0.sysdata.xml

Komputer był w serwisie nic nie wykryli - podobno ustawienia biosu były inne ,nadmieniam ,że w komputerze zrobiłem tylko aktualizację biosu po 2 tygodniowym nic nie robieniu z komputerem. Po serwisie, który nic nie wykazał dalej pojawiają się bluscreeny w zasadzie to 1 po uruchomieniu komputera po ok.20-40 minutach działania systemu. Co to może być?

Odp: Wieszanie się Windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Październik 2010, 15:57:11 »
Witam,

chciałbym podpiąć się do tego problemu. U mnie występuje on regularnie, lecz z moich obserwacji wynika, że mój ulubiony Blue Screen pojawia się, gdy komputer jest przeciążony jakimś dużym procesem (typu gra), przynajmniej tak jest u mnie. Wydaje mi się, choć głowy nie dam, że jest to wina kości RAM-u i to wcale nie jej zbyt małą/dużą ilością (na 2 lub 4 GB mam takie same problemy a na 4 to już w ogóle przeboje), ale tym, że po prostu do 7 nie pasują. Co prawda nie próbowałem z innymi kośćmi, ale odnoszę wrażenie, że to właśnie RAM odgrywa w tej sprawie kluczową rolę, bo raczej nie można chyba obwiniać zbyt słabego sprzętu (proc. Intel Core Duo 2 2x2.5 GHz, 2/4 GB RAM, Nvidia GT220 1024 MB). Wystarczy, że mam włączony IE8, zechcę do tego włączyć sobie Media Player'a i Blue Screen prędzej czy później gwarantowany.

Pozdrawiam.

Offline kamiton

• 1287
Odp: Wieszanie się Windows 7
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Październik 2010, 16:24:50 »
bluescreen jest oznaką nieprawidłowego działania sprzetu - moze byc wiele powodow i zdarzen i od tego jest w windows 7 pewien schemat nazwany dziennikeim zdarzen znajdujący sie w panelu sterowania dalej w narzedzia administracyjne/podgląd zdarzeń

lub 2 opcja:   Informacje wydajnosci i narzedzia / narzedzia zaawansowane i druga zakładka czyli wyswietl szczegóły wydajnosci w dzienniku zdarzeń

wystarczy skojarzyc czas wystepu bluescreen i popatrzec na dziennik zdarzen.

P.S wrzucajcie screeny