Witam mam pewien problem. Mianowicie posiadam sieć składającą się z 2 komputerów z win 7 i 1 z win xp. Sieć chodzi dobrze wszystko jest w tej samej grupie roboczej komputery się widzą. Denerwują mnie jednak dwie rzeczy:
1. gdy chce przeglądać udostępnione pliki między komputerami z win7 prawie za każdym razem muszę podawać hasło (podane przy tworzeniu grupy domowej na win7) i nazwę komputera.
http://img641.imageshack.us/i/63321063.png/zaznaczenie opcji: "zapamiętaj moje poświadczenie" a także zaznaczenie opcji "wyłącz udostępnianie chronione hasłem" (centrum sieci i udostępniania > zaawansowane ustawienia udostępniania) nic nie daje. Prawie za każdym razem po restarcie któregokolwiek z komputerów hasło i nazwę komputera trzeba podawać od nowa.
2. w przypadku gdy chce wejść z win7 na udostępnione zasoby win xp wyskakuje mi to samo okno jednak podanie hasła nic nie daje. Z poziomu win xp wchodzę na zasoby dwóch kompów z win7 bez żadnych problemów bez podawania żadnych haseł. (w win7 zmieniałem: uruchom: secpol.msc > Zasady lokalne > opcje zabezpieczen:
konta: ogranicz używanie pustych haseł przez konta lokalne tylko do logowania do konsoli (wyłącz))
jak obejść/wyłączyć ten wyskakujący komunikat na siódemce?
ps. szukałem w google i w tematach na tym forum jeśli coś przegapiłem możecie mnie wyzwać, zbanować, zjechać jak burą świnie ale podajcie chociaż linka do rozwiązania mojego problemu.