TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 Ultimate i powolna praca systemu

Windows 7 Ultimate i powolna praca systemu
« dnia: 24 Październik 2010, 12:48:12 »
Zacznijmy od początku. Wczoraj zainstalowałem Windows 7 Ultimate (wersja 32-dwu bitowa). Pierwsze uruchomienie systemu trwało około 10 minut + 5 minut do ładownia profilu. Dziś uruchomienie nr.10 trwa 3 minuty dla systemu, minuta dla profilu. Moim zdaniem ta suma jest za duża, więc proszę o pomoc.

Druga sprawa to instalowanie aplikacji. Weźmy aplikacje pt. "Batman The Videogame" trwało około 3-5 minut (Bardzo dobry wynik). Teraz weźmy pod uwage aplikacje pt. "Battlefield: Bad Comapny 2", po 30 minutach zainstalowało się +/- 8%. Ta sama sprawa obejmuje grę "Medal Of Honor 2010". Wybaczcie panie, panowie lecz coś mi tu nie pasuje >:( .

Trzecia sprawa tu zużycie Procesora jak i ramu. W tej chwili mam zużycie 5% procesora oraz 51% ramu (Włączona Opera + avast). Przy samej instalacji (+ uruchomiony avast) zużycie procesora wskakuje do 50-60%, ram do 60%. Chciałbym spytać czy to normalne, jeśli nie proszę o dokładną pomoc. Dodam również że procesor lubi się wygłupiać, przy zerowej pracy skacze zużycie 5%-40%.

Moja specyfikacja komputera :
Procesor : Intel core 2 duo E4600 2x2,40GHz
Ram : 2x 1024mb Kingston
Płyta główna : ASUS P5K SE
Karta Graficzna : Geforce 8800GT 512