TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Skracanie żywotności baterii w laptopie po instalacji windows 7

Skracanie żywotności baterii w laptopie po instalacji windows 7
« dnia: 23 Październik 2010, 02:42:09 »
Posiadam laptop FS Amilo Pro 3545.Od nowości był na nim zainstalowany system Vista Home Basic.Postanowiłem zauktualizować go do Windows 7 Home Premium.Na viście z baterią nigdy nie miałem żadnych problemów.Komputer pracował na niej gdzieś 1,5-2 godziny i stan naładowania stopniowo w miarę używania się zmniejszał.Po zainstalowaniu 7 zaraz po uruchomieniu przy podłączonym zasilaczu pojawił sie na ikonie baterii czerwony krzyżyk i informacja rozważ wymianę baterii.Po odłączeniu zasilacza poziom naładowania spada momentalnie i po 10-15 minutach przy stanie 48% komputer się wyłączył.Po ponownym włączeniu z zasilaczem stan naładowania dalej wskazywał 48% i nie wzrastał.Złe wskazania utrzymują sie zresztą cały czas ponieważ przy podłączonym ładowaniu pisze: podłączono nie ładuje.Problem z baterią po instalacji Windows 7 po lekturze w internecie ma bardzo wielu ludzi.Proszę o poradę co należy zrobić,bo w chwili obecnej z komputera przenośnego mam stacjonarny.Tak jak napisałem przed instalacją 7 nie było tych problemów więc na pewno to nie wina baterii,lecz systemu.Powiadomiłem microsoft,odpisali ze znaja problem i nad nim pracują.Czekam na sp1 jak na zbawienie,może on rozwiąze ten problem.Narazie odradzam instalacje windows7 na starszych laptopach i pracuje z wyciągniętą baterią,żeby jej bardziej nie uszkodzić.Czy ktoś ma podobne problemy i znalazł na to rozwiązanie?