TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Mikrofon nie działa karta realtek

Mikrofon nie działa karta realtek
« dnia: 31 Październik 2010, 16:46:00 »
Witam od 2 dni jestem posiadaczem windows'a 7 i otóż mam taki problem mam słuchawki z mikrofonem firmy A4Tech i kartę dźwiękową zintegrowaną Rrealtek alc888. Mój problem jest następujący próbowałem podpinać z panelu przedniego i tylnego ale i tak nie działa. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do tej karty i usunąłem stare (oczywiście sterowniki pod win 7). Gdy rozmawiam na skype wogóle mnie nie słychać to napewno nie wina mikrofonu bo potpinałem pod 2 komputery i na każdym działał. Słuchawki działają elegancko tylko mikrofon nie chodzi. Co mam ustawić żeby chodziło i gdzie? Dodam jeszcze że jak wchodzę w opcję dźwięk>nagrywanie mam mikrofon i taki pasek obok jak mówie do mikrofonu to ten pasek się nie podnosi tylko jak puszczam muzykę.

Z góry dzięki!

Czekam na szybka odpowiedź ponieważ niedługo jadę za granicę

Offline kamiton

• 1287
Odp: Mikrofon nie działa karta realtek
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Listopad 2010, 06:43:47 »
jak włączysz menadzera audio (PPM w traju na ikone), kliknij na kolor wejscia w jakie podłączyłes mikrofon i zmien na wejscie mikrofonu.

« Odpowiedź #2 dnia: 01 Listopad 2010, 13:35:38 »
nadal mi nie działa prosze pomóżcie

« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopad 2010, 11:22:53 »
Ściągnij sterowniki, wejdź w managera urządzeń, wybierz urządzenie od dźwięku i daj aktualizuj sterownik, wskaż żeby wybrało z plików na dysku i pokaż ściągnięty sterownik