TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

zagubione 100GB

zagubione 100GB
« dnia: 28 Październik 2010, 05:03:10 »
Witam chciałbym zapytać się czy ktoś może spotkał się z sytuacją kiedy windows nie pokazuje 100GB wolnego miejsca na partycji. Stało się tak na mojej partycji C windows pokazuje że jest dostępne tylko 11GB wolnego miejsca mimo że po zaznaczeniu wszystkich folderów ich suma wynosi 22GB mam pytanie co zrobić żeby odzyskać te 100GB albo w czym jest problem może ktoś znalazł się w podobnej sytuacji, za wszelkie porady dziękuje

Offline McVein

• 209
Odp: zagubione 100GB
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Październik 2010, 08:33:49 »
Sprawdz partycje np. Paragon Particion Manager czy faktycznie partycja ma 100gb
Pozdrawiam wszystkich.

Offline rokko

• *
  • 3
  • Admin Hotfix.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Październik 2010, 16:18:36 »
Start => Uruchom => diskmgmt.msc

Daj zrzut.

Dodatkowo zrzut z PPM na dysku => Właściwości

Po drugie, zainstaluj WinDirStat i dokonaj analizy dysku. Zobaczysz które elementy zajmują najwięcej przestrzeni.

Pozdr.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: 02 Listopad 2010, 02:38:03 »
Witam chciałbym zapytać się czy ktoś może spotkał się z sytuacją kiedy windows nie pokazuje 100GB wolnego miejsca na partycji. Stało się tak na mojej partycji C windows pokazuje że jest dostępne tylko 11GB wolnego miejsca mimo że po zaznaczeniu wszystkich folderów ich suma wynosi 22GB mam pytanie co zrobić żeby odzyskać te 100GB albo w czym jest problem może ktoś znalazł się w podobnej sytuacji, za wszelkie porady dziękuje

Czy masz może laptopa ? np. HP
Jeśli TAK to tam jest program do tworzenia kopi zapasowych partycji systemowej (nie pamiętam nazwy)
Kopie są tworzone na partycji C: i nie widać ich w eksploratorze Windows nawet gdy zrobisz "pokaz ukryte..." CTRL+A i zliczysz rozmiar wszystkiego na C: