TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Windows 7 sterowniki sb audigy

Windows 7 sterowniki sb audigy
« dnia: 24 Styczeń 2009, 13:29:51 »
Witam. Mam problem z instalacją sterowników do sb audigy pod windows 7. Nie działają zarówno te pod xpka, jak i pod vistę. Nie pomaga dodawanie karty jako nowy sprzęt, a także nie działa tryb zgodności. Za każdym razem podczas instalacji sterownika wyskakuje blue screen, i następuje zrzucanie pamięci fizycznej. Jakieś propozycję? Słyszałem że może sprawe psują dynamiczne przerwania, ale nie wiem, czy to prawda, i jak ustawić ewentualnie ręcznie.

Pozdrawiam

Odp: Windows 7 sterowniki sb audigy
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Styczeń 2009, 17:09:43 »
No to po bojach i poszukiwaniach jedynym sensownym rozwiązaniem jest pobranie za pomocą update prosto z menadżera urządzeń. Żaden inny sposób nie działa. Dźwięk wiadomo, nie taki jak na pełnych sterownikach, ale zawsze:)

Offline veed

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Styczeń 2009, 13:25:20 »
ja do audigy 2 zs zainstalowałem bez problemy z płyty dołączonej do karty, wystarczyło na wszystkich plikach exe ustawić zgodność z vista :)

« Odpowiedź #3 dnia: 26 Styczeń 2009, 09:22:16 »
Tak. Ponieważ to jest audigy 2. Niestety z audigy SE nie można zrobić już tak. Zawsze kończy się blue screenem:)

« Odpowiedź #4 dnia: 26 Styczeń 2009, 11:27:30 »
sprobuj pobrac za pomoca windows update ja mam xtreme audio i na oryginalnych sterownikach creative dzialaly mi tylko frontowe glosniki a na sterach od ms dzialaja wszystkie noo poza basem :P

masz jeszcze jedno rozwiazanie poszukac odpowiedzi na forum creative http://forums.creative.com/creativelabs/ i poszukaj przy wypowiedziach "daniel_k" Daniela Kawakami on modyfikuje sterowniki do kart creative wiec moze powinno pomoc :)

« Odpowiedź #5 dnia: 26 Styczeń 2009, 17:03:03 »
Tak jak pisałem wcześniej, sterowniki od MS działają. Nie jest jakość zadowalająca, ale zawsze działa. Test 5,1 zintegrowany z systemem działa ładnie. Dziś pobawię się foobarem, i foo chanel mixer. Zobaczymy czy będą działać wszystkie. Na filmach i innych tyły grają, ale minimalnie.