TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Instalacja Windows 7 na dysku USB ogromny problem

Instalacja Windows 7 na dysku USB ogromny problem
« dnia: 17 Listopad 2010, 15:34:57 »
Witam, mam problem z instalacją Windows 7 na dysku zewnętrznym USB TOSHIBA 320GB. Udało mi się stworzyć bootowalny dysk. Jedna partycja NTFS całość sformatowana. Bootuje go jak z normalnej płyty DVD. Wybieram wersję systemu i biorę "dalej" po czym wybieram dysk zewnętrzny jako miejsce instalacji Windowsa i tu kończy się "szczęście". Wyskakuje komunikat:

Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Instalator nie obsługuje konfiguracji z użyciem dysków podłączonych za pomocą portu USB lub IEEE 1394 ani instalacji na tych dyskach.

Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu z tego dysku. Upewnij się, że kontroler dysku jest włączony w meny systemu BIOS komputera.

Czy jest możliwość instalacji na dysku zewnętrznym Windows 7 w inny sposób bądź modyfikacja tego? Proszę o odpowiedź i pomoc.

Odp: Instalacja Windows 7 na dysku USB ogromny problem
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Listopad 2010, 15:37:56 »
Witam, mam problem z instalacją Windows 7 na dysku zewnętrznym USB TOSHIBA 320GB. Udało mi się stworzyć bootowalny dysk. Jedna partycja NTFS całość sformatowana. Bootuje go jak z normalnej płyty DVD. Wybieram wersję systemu i biorę "dalej" po czym wybieram dysk zewnętrzny jako miejsce instalacji Windowsa i tu kończy się "szczęście". Wyskakuje komunikat:

Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Instalator nie obsługuje konfiguracji z użyciem dysków podłączonych za pomocą portu USB lub IEEE 1394 ani instalacji na tych dyskach.

Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu z tego dysku. Upewnij się, że kontroler dysku jest włączony w meny systemu BIOS komputera.

PS:
BIOS Phoenix (ver. 1.12) przypominam, że bootuje się system z dysku zewnętrznego ale nie mogę na nim zainstalować Windows 7

Czy jest możliwość instalacji na dysku zewnętrznym Windows 7 w inny sposób bądź modyfikacja tego? Proszę o odpowiedź i pomoc.

Odp: Instalacja Windows 7 na dysku USB ogromny problem
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Listopad 2010, 10:20:16 »
http://stilger.eu/2010/01/12/instalacja-Windows-7-na-napedzie-usb/