TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Oryginalny Windows 7 OEM ilość aktywacji po formacie c:\

Oryginalny Windows 7 OEM ilość aktywacji po formacie c:\
« dnia: 24 Listopad 2010, 03:53:16 »
Witam, mam zakupionego oryginalnego Windows 7 OEM wraz z pc. Chciałbym wyjaśnić pewne kwestie, bo nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Interesuje mnie ilość aktywacji na TYM SAMYM sprzęcie po formatowaniu dysku c: (winda lubi sie sypać). Czy nie zmieniając podzespołów mogę na tym samym pc aktywować ją ile razy chcę jeśli załóżmy robię ten format często czy mam to ograniczone jakimś błazeńskim przepisem Microsoftu ? Korzystał bym z windows recovery ale ta funkcja jest tragiczna i nie naprawia tego porażkowego systemu do stanu używalności a jeśli po 10 aktywacjach na Tym samym pc muszę kupić nowy windows to czysty za przeproszeniem kretynizm. Może mi to ktoś wyjaśnić raz na zawsze ? Z góry dzięki...
« Ostatnia zmiana: 24 Listopad 2010, 03:55:23 wysłana przez Soulless »

Offline kamiton

• 1287
Odp: Oryginalny Windows 7 OEM ilość aktywacji po formacie c:\
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Listopad 2010, 07:47:34 »
jezeli nie zmienisz podzespołów mozesz aktywowac ile ci sie zywnie podoba.

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Listopad 2010, 14:48:45 »
Wybacz moje zwątpienie ale czy jesteś tego pewien? Gdzieś słyszałem wieści, że po 10 aktywacjach po pojawiają się problemy z aktywacją wersji OEM i to także w przypadkach kiedy sprzęt nie był wymieniany. Wiesz to z pierwszej ręki czy także z czyichś zapewnień? Jeśli coś popaprałem to nie irytuj się ;) Po prostu chcę być pewny, żeby nie wyrzucić tej daremnej windy do kosza po kilku miesiącach...  ::)

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Listopad 2010, 16:04:46 »
wiem to z mojej reki - a dokładnie ja bynajmniej nie miałem z aktywacja problemow - dzieci nie raz nie dwa mi namieszaly w kompie - instalka czasami hehe raz dwa razy w tygodniu . co prawda ostatnimi czasy zmieniałem mobo ale aktywacja przechodzi pozytywnie - nieststy ale telefonicznie.

« Odpowiedź #4 dnia: 19 Grudzień 2010, 11:15:01 »
Wybacz moje zwątpienie ale czy jesteś tego pewien? Gdzieś słyszałem wieści, że po 10 aktywacjach po pojawiają się problemy z aktywacją wersji OEM i to także w przypadkach kiedy sprzęt nie był wymieniany. Wiesz to z pierwszej ręki czy także z czyichś zapewnień? Jeśli coś popaprałem to nie irytuj się ;) Po prostu chcę być pewny, żeby nie wyrzucić tej daremnej windy do kosza po kilku miesiącach...  ::)

A co Ci tak zależy na tej "daremnej windzie", że martwisz się o jej aktywację? Jeżeli w/g Ciebie jest to system nic nie wart to daj sobie z nim spokój.
A tak ode mnie to potwierdzam co napisał przedmówca, aktywować można na niezmienionym sprzęcie nielimitowaną ilość razy. A jak będą kłopoty, np pomyłki w aktywowaniu to można z żywą osobą z Microtosoft aktywować. Pozdrawiam wroga nowego systemu, Win 7

Offline tomeh

• 191
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Grudzień 2010, 16:45:21 »
Wrogów będzie przybywać, ogólnie winda już jest jakby coraz gorsza
Serwis ToTemat. Artykuły na różne tematy.