TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z elementami graficznymi w IE9 Beta.

Rokubungi

Problem z elementami graficznymi w IE9 Beta.
« dnia: 11 Styczeń 2011, 08:40:38 »
Witam.
Problem jest tego typu, że w IE od pewnego czasu obrazy wyświetlają się jakby niskiej jakości, taka duża gradacja jest widoczna. Dziwi mnie to, bo choć używam IE9 Beta, to jednak już od pewnego czasu- i wcześniej obrazy były dobrej jakości. Jedyna zauważalna przez mnie zmiana jaka nastąpiła mniej więcej w czasie gdy to się stało to, iż podłączałem laptopa do innego monitora. Ale kiedyś też podłączałem do innego jeszcze i nic takiego nie miało miejsca. Poza tym ta niska jakość zdjęć występuje tylko w przeglądarce internetowej. Wiec to raczej wina IE9- ale w samej przeglądarce i w opcjach internetowych niczego nie zmieniałem. Opcje rozdzielczości ekranu i grafiki są też niezmienione- na ile zauważyłem. Czy ktoś ma pomysł co jeszcze może być przyczyna tego problemu?
Dziękuję za odpowiedzi.

Gosc

Odp: Problem z elementami graficznymi w IE9 Beta.
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Styczeń 2011, 12:25:25 »
  • Spróbuj zaktualizować przeglądarki do najnowszych wersji.
  • Zaktualizuj też Jave i Adobe Flash
  • Sprawdź sterowniki graafiki
[/list][/list]

Rokubungi

« Odpowiedź #2 dnia: 11 Styczeń 2011, 13:39:04 »
Ta odpowiedz wyglada troche jak spam na forum (moze zlego slowa uzylem), ale odpowiem. Jesli ktos nie orientuje sie, ze IE9 Beta to najnowsza wersja, to moze niech nie odpowiada wcale do tego postu. Jave mam aktualna, rowniez Flash- choc z tym jest problem, bo to tez wersja Beta, choc taka wlasnie podobno ma wlasnie dobrze wspolpracowac z IE9; dokladnie jest to Flash Square Beta. A problemy stwarza chocby tego typu, ze pliki SWF wyswietlaja sie jako rozsypana czcionka! :o Ale wlasciwie co ma Flash do zwyklej grafiki, tj. obrazow, np. w formacie JPG?. Sterowniki ukladu graficznego aktualne- sprawdzone.
Jakies dalsze wskazowki??

Gosc

« Odpowiedź #3 dnia: 12 Styczeń 2011, 07:34:33 »
Najpierw się opisuje dokładnie temat i treść, a w twojej treści nie ma nic ciekawego.!

Ale wlasciwie co ma Flash do zwyklej grafiki, tj. obrazow, np. w formacie JPG
www.google.pl

IE 9 Beta - wersje beta są niestabilne, zainstaluj starszą. Tyle w temacie.

Rokubungi

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Styczeń 2011, 08:03:55 »
Ciekawy jest już sam temat. Może Google jest wszechwiedzący, ale ja nie zawsze mam cheć zwracać się do "boga". :P Beta jak beta- ale czy w ogóle przeczytałeś dobrze mój pierwszy post w tym wątku?! O.K.-może tam nie wyraziłem się o tym jasno: już wcześniej w IE9 Beta wszystko wyglądało i wyświetlało się dobrze. Nawet po pewnej aktualizacji IE9 Beta. Aż tu nagle "gógiel" (czytaj "zonk"). ;D
Ktoś coś więcej na ten temat może??

Gosc

« Odpowiedź #5 dnia: 12 Styczeń 2011, 08:59:32 »
Proponuje odinstalować i zainstalować od nowa lub przetestować na innej przeglądarce, czy będą wyświetlały się prawidłowo.

« Odpowiedź #6 dnia: 13 Styczeń 2011, 19:37:39 »
Kamyk, rzeczywiście te twoje odpowiedzi trochę dzikie. Beta to beta, przeinstalować możesz spróbować i przeczyścić rejestr i jakieś śmieci po przeglądarce. A jak nie to przyjdzie się tylko pogodzić z tym, że źle działa i poczekać na wersję RC.

Gosc

« Odpowiedź #7 dnia: 13 Styczeń 2011, 20:20:16 »
Normalne jakby wiedział to by nie pisał tak jak i ty.

Rokubungi

« Odpowiedź #8 dnia: 15 Styczeń 2011, 19:33:28 »
Spoko, luzik ludkowie! :D Nie chce tu  rozpetac "wojny" jakiej. Faktycznie- pozyjemy, zobaczymy, jak bedzie oficjalna wersja lub chociaz RC (chyba juz jest RC- ale mi automatycznie nie aktualizuje!?). Wiem, ze reinstalacja programow to najczesciej "polecany" "myk", ale to troche tak jak: co zrobic z chorym czlowiekiem?- odp.: zabic go, sklonowac, i wyprodukowac na nowo [makabra jak w NFZ ;D]! Poza tym w przypadku IE9 Beta, nie pamietam tego dobrze, ale zdaje sie, ze przed instalacja tego sprawdzal czy jest juz starsza wersja IE- i jakos wywnioskowalem, ze nie po to by ja odinstalowac\usunac\nadpisac (choc moze tez), ale raczej chodzilo o to, ze jakbym wcale nie mial IE na kompie to by tej Bety nie zainstalowal!
« Ostatnia zmiana: 15 Styczeń 2011, 19:35:01 wysłana przez Rokubungi »