TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Spolszczenie W7 Professional, jednak nie do końca...

Spolszczenie W7 Professional, jednak nie do końca...
« dnia: 15 Styczeń 2011, 00:43:56 »
Witam.
Po spolszczeniu W7 Professional zgodnie z http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1407.0.html
Wszystko przebiegło super i mam spolszczonego windowsa 7.
Niestety w przypadku polskich programów pojawia się problem z czcionkami (np. po wybraniu w instalacji języka polskiego zamiast ę ą ź ć są krzaki np. Zgadzam siê a w programach po instalacji w ogóle nie widać czcionek tylko np. kwadraty).

Proszę o pomoc.

Offline sCooBy^

• 1190
  • GG: 9706662
Odp: Spolszczenie W7 Professional, jednak nie do końca...
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Styczeń 2011, 17:31:36 »
Zmień preferencje regionalne dla aplikacji:

Panel sterowania->Region i język->zakładka "Administracyjne"->przycisk "Zmień ustawienia regionalne systemu" :)
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Odp: Spolszczenie W7 Professional, jednak nie do końca...
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Styczeń 2011, 22:22:14 »
Niestety to też sprawdzałem wiele razy i jest ustawiona Polska. mimo to przy instalacji niektórych programów i gier jest tak jakby domyślnie system był anglojęzyczny. np. Dragon Age na W7PL proponuje polska, rosyjską itp  wersję językową gry. U mnie proponowane są angielska, niemiecka itd (ta sama płyta z grą). niby wyjściem jest instalacja polskiej wersji Windowsa 7, ale na razie szukam mniej inwazyjnego rozwiązania.