TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z gadżetami

Problem z gadżetami
« dnia: 22 Styczeń 2011, 18:05:27 »
Witam. Ściągnąłem kasperkiego testową wersję po czym zeskanowałem komputer i wykryło 3 trojany. Usunąłem je i po ponownym uruchomieniu komputera gdy włączyłem gadżety to zamiast tego pojawiały się małe białe kwadraciki. A zegar miał czarne kwadratowe tło z jedną czerwoną wskazówką, która się nie ruszała. Czytałem już wcześniej co robić w takiej sytuacji, i ktoś pisał, że to jest spowodowane wirusem i żeby zrobić przywracanie systemu. Oczywiście tak zrobiłem, ale to nic nie dało. Jest na to jakiś sposób? :/

Offline kamiton

• 1287
Odp: Problem z gadżetami
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Styczeń 2011, 18:24:05 »
jedynym sposobem - najbardziej skutecznym jest wiedza,a konkretnie chodzi o to ze  kazdy trojan w jakiejkolwiek postaci integruje sie z plikiem systemowym, usuwając wirusa usuwasz plik systemowy przez co naruszasz jego stabilnosc w wyniku czego pozostaje nieprawidłowe działanie systemu. w takiej sytuacji pozostaje jedyne wyjscie - format

Gosc

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Styczeń 2011, 23:00:35 »
Przeskanuj jeszcze tym Malwarebytes' Anti-Malware i uruchom komputer. Jeśli coś znajdzie to usuń. Jak jest to problem z gadżetami paska bocznego to usuń ten pasek [Panel Sterownia - Odinstaluj program] [Jeśli się da] i zainstaluj ponownie lub zrób aktualizacje. I znowu skan.

« Odpowiedź #3 dnia: 23 Styczeń 2011, 12:10:22 »
Dzięki za pomoc. Już wszystko działa, można close.