TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Samoczynne uruchamianie się komputera

Samoczynne uruchamianie się komputera
« dnia: 28 Styczeń 2011, 11:17:55 »
Witam wszystkich.
Jestem tu nowy i niestety od razu z problemem.
Dotyczy on jak w temacie samoczynneko uruchamiania się kompa o różnych godzinach.
Ale od począdku
Po zainstalowaniu win7 home zaczęły się dziać dziwne rzeczy, komputer sam się załączał sam zamykał system. Po przeczytaniu paru wątków i konsultacji z ASUS-em okazało się, że płyta P5K nie chdzi pod win7 i trzeba ją wymienić. Tak też zrobiłem, teraz jest Gigabite p4 który ma pracować już z systemam.Jakież było moje zdziwienie gdy w nocy komp sam się załączył. Po sprawdzeniuokazało się, że ma ustawione instalowanie aktualizacji na 3.00. No to sobie to zmieniłem na ustawienie -by mnie pytał o instalację aktualizacji. Szczęśliwy że się udało poszedłem do pracy. Po powrocie żona mówi "znowu sam się włącza"
No i teraz pytanie co to może być lub co powinienem jeszcze zrobić by się sam nie załączał?

Gosc

Odp: Samoczynne uruchamianie się komputera
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Styczeń 2011, 12:02:28 »
Wyłączyć z gniazdka.  ;D

Jaki masz zasilacz?

Offline kamiton

• 1287
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Styczeń 2011, 12:37:06 »
hmm najprawdopodobniej w biosie masz  ustawioną godzine na automatyczny rozruch lub budzenie poprzez lan ewentualnie moze tez byc włączona opcja uruchomienia poprzez gest myszy czy klawiatury - powinienes to sprawdzic.

Offline Madzia

• 1220
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Styczeń 2011, 00:26:03 »
Predzej przez lan. Klawiature musialby nacisnac, a myszke ma pewnie na usb i taka nie obudzi.

« Odpowiedź #4 dnia: 30 Styczeń 2011, 22:49:35 »
To może ja się podczepię. Mi się komp sam pobudził 2h po uśpieniu, nic nie robione było bo spałem wtedy :D Zdarzyło mi się to dwukrotnie na świeżym systemie, na starym tak nie miałem...

Offline tomeh

• 191
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Luty 2011, 22:00:52 »
Jak masz w bois ustawione włączanie klawiszem to czasami tam są zwarcia i to startuje
Serwis ToTemat. Artykuły na różne tematy.

« Odpowiedź #6 dnia: 20 Luty 2011, 11:52:59 »
Przygody ciąg dalszy.
Budzenie trwa nadal. Zmiana tylko taka, że jest nowy zasilacz i w BIOS-ie powyłączane wszelkie opcje załączania. Zabawa polega na tym iż system sam się załącza i po paru minutach zamyka bez żadnego powodu. muszę jeszche sprawdzić sugestię TOMEH-a

Offline Krendzel

• **
  • 58
  • MasterOfFlamaster
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Marzec 2011, 15:54:13 »
Wejdź do Windows Update i zmień godzinę sprawdzania aktualizacji. Sam to miałem i się zastanawiałem jakiś czas o co kaman... Z drugiej strony dość dziwne że system sam się uruchamia tylko po to żeby sprawdzić aktualizacje, zapomnieli chyba dodać funkcji że jak system jest włączony to ma sprawdzać...

« Odpowiedź #8 dnia: 06 Marzec 2011, 17:09:50 »
w BIOS-ie powyłączane wszelkie opcje załączania.
Bios zaktualizowany? Po aktualizacji były zresetowane ustawienia?
AK