TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Internet Explorer 7 nie działa

Internet Explorer 7 nie działa
« dnia: 23 Styczeń 2009, 23:56:47 »
Od niedawna nie działa mi internet explorer, gdy uruchamiam go Wyskakuje mi tekst
Internet Explorer cannot display the webpage

A jak wpisze adres np google.pl  Pokazuje

The address is not valid

Most likely causes:
•There might be a typing error in the address.
•If you clicked on a link, it may be out of date.

What you can try:
     Retype the address. 

Go back to the previous page.

i jak chcialem zainstalowac internet 7.8 nie mogłem Bo  " Pogram internet 7 nie jest obsługiwana  w tym systemie operacyjnym.

Grozisz mi?!!!

Odp: Internet Explorer 7 nie działa
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Styczeń 2009, 00:24:16 »
Nie żebym był wredny czy coś... ale wpisuje adresy z początkiem www, np. www.google.pl. Może to tutaj leży przyczyna twojego problemu
zapraszam na MSN -> forzafan.szoka3@gmail.com
Jak jestem na MSN to siedzie na Windows 7 i kombinuje przy nim :)

Offline umcs

• 229
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Styczeń 2009, 00:34:37 »
Wystarczy wpisać google.pl, nie trzeba www.
Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Styczeń 2009, 01:57:50 »
Internet Explorer dziala skoro Ci wyswietla te komunikaty. Po prostu nie masz internetu na to wychodzi. Sprawdz ustawienia sieci, adres ipv4 itd. jesli laczysz sie z routerem.

« Odpowiedź #4 dnia: 02 Luty 2009, 03:22:44 »
tak nie mam internetu A posty pisze u kolegi a jednak nie Jestem cały czas połaczony przez internet  .. obojetnie jaka strone wpisze nawet google.pl wyswietla mi to samo... Działa mi tylko Firefox A ja jestem AntyMozillia.
Grozisz mi?!!!

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Luty 2009, 03:50:14 »
a po grzyb Ci 7? Na Win7 jest wersja 8 która powinna Ci działać i widocznie (nie sprawdzałem) na Win 7 jest blokada działania starszych wersji IE, notabene najnowsza 8 RC1 też nie działa na Win7.

A jeśli jesteś tak bardzo AntyMozilla to spróbuj Operę, jest naprawdę niezła ;) Wersja 10.0 Alpha uzyskała maks. ilość punktów w teście przeglądarek.

do pobrania stąd: http://www.opera.com/browser/next/
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Luty 2009, 17:28:21 »
Ja polecam Safari. :)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline fazzi

• 180
  • W oczekiwaniu na Windows 8 ...
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Luty 2009, 20:42:23 »
A sprawdź w opcjach internetowych czy nie masz włączonego automatycznego wykrywania proxy?
Spróbuj programu WinSockFix. Resetuje on wszelkie ustawienia kart sieciowych i czasem pomaga na takie problemy.

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Luty 2009, 12:04:36 »

To fajnie ale to gowno nie działa ani na Viscie ani na W7...sprawdzałem na 2 róznych kompach jeden z Nvidią drugi z Ati...

Apple = Shit

« Odpowiedź #9 dnia: 03 Luty 2009, 14:08:53 »
Miałem ten sam problem. Nie działał mi Internet Explorer, a Firefox działał (z tą różnicą, że ja używam Firefoxa jako główną przeglądarkę). W czasie gdy nie działał mi Explorer nie mogłem zarejestrować Wiedźimna, nie działał Update od Acrobat Readera, ale nie wiem czy to było ze sobą powiązane. Pewnie tak, bo gdy Explorer zaczął działać to te problemy zniknęły.

A teraz najważniejsze, czyli jak to zrobiłem. Nie śmiejcie się, ale nie wiem co dokładnie pomogło ???, ale napiszę co zrobiłem.
1. Ściągnąłem Ad Aware 8.01 i przeskanowałem kompa. Znalazł wiele plików Tracking Cookie i usunąłem je. Niestety nie wszedłem do Explorera by sprawdzić czy pomogło.
2. Firefox działał jako główna przeglądarka. Wszedłem do Start -> Default Programs -> Set Deafaults Programs. Tam pobawiłem się z opcjami Firefoxa i Explorera, tzn. wszedłem do Choode defaults for this programs i ustawiłem wszystko najpierw dla Firefoxa, wróciłem do poprzedniego ekranu i zrobiłem to samo dla Explorera i zadziałał. Później ustawiłem Firefoxa jako główną przeglądarkę i działa już od paru dni.

Mam nadzieję, że pomogłem

Offline tbgkol

• 2132
  • "Live together, die alone, man."
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Luty 2009, 15:27:50 »

To fajnie ale to gowno nie działa ani na Viscie ani na W7...sprawdzałem na 2 róznych kompach jeden z Nvidią drugi z Ati...

Apple = Shit

Dziwne... Mnie działa Safari na Viście i w7 i to na 2 różnych kompach z Vistą i w7. ;)
Odszedłem z powodu chamstwa michaua. ;)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Luty 2009, 16:39:48 »
Dziwne... Mnie działa Safari na Viście i w7 i to na 2 różnych kompach z Vistą i w7. ;)

Pokaż screena... u mnie safari wygląda jak wyżygana pizza widziana przez pijane oczy...kolory nie trzymaja się kupy...

ziebal

« Odpowiedź #12 dnia: 03 Luty 2009, 16:42:47 »

u mnie safari wygląda jak wyżygana pizza widziana przez pijane oczy...

Tak to jest jak sie pije polskie wino, z nazwą pisaną cyrlicą...  :D

Hmm, Bajkał Igristoje - cena zaczyna się od 3,50...  :D

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Luty 2009, 16:47:28 »

Wiesz już nie pamietam kiedy cos piłem...

http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,600.0.html tak u mnie wygląda safari :)

Offline japan

• 142
  • the Lizard King
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Luty 2009, 17:02:09 »

Wiesz już nie pamietam kiedy cos piłem...
Ja tam na drugi dzień nie pamiętam co piłem... No chyba że koledzy utrwalą to dla mnie: http://images1.wikia.nocookie.net/nonsensopedia/images/a/a2/Kinderpunk_i_Amarena.jpg