TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Jak zainstalować styl dla Windows XP pod Windows 7

Jak zainstalować styl dla Windows XP pod Windows 7
« dnia: 25 Luty 2011, 00:12:24 »
Znalazłem kiedyś w sieci styl który pod Windows XP śmigał że aż miło.
Niestety przyszedł czas na wymianę sprzętu, a razem z nim przesiadka na nowy system Windows 7 Home Premium.
I tu zdziwienie, owy styl ani drgnie pod nowym systemem.

Ten styl to (Amiga OS4) do pobrania TUTAJ..

Jego instalacja nie wymagała żadnego WindowBlinds. Podwójne kliknięcie na pliku z rozszerzeniem (theem) załatwiało cały temat.
I można było cieszyć oko nowym wyglądem.

Czy istnieje sposób na to by ten styl, który pierwotnie docelowo był robiony dla Windows XP, dał się zainstalować na Windows 7 Home Premium…?
Przekopiowanie tego stylu do katalogu:
c:\Windows\Resources\Themes\
nie powoduje że staje się on widoczny w oknie Personalizacji. Tak samo podwójne kliknięcie jak w poprzednim systemie nie przynosi zamierzonego efektu.

Moja konfiguracja sprzętowa:
Procesor: AMD Phenom™II X4 B45 Procesor 3.41 GHz
RAM: 4,00 GB
Grafika: ATI Radeon HD 5700 Series 2,8 BG (400 MHz)
- wersja sterownika: 8.741.0.0
- data sterownika: 2010-05-27
System: 64 bitowy Windows 7 Home Premium

Odp: Jak zainstalować styl dla Windows XP pod Windows 7
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Luty 2011, 12:00:47 »
Z tego co mi wiadomo to się nie da gdyby to był theme WindowBlinds to może by się dało ;)

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Luty 2011, 20:37:18 »
A np nie pomogło by wyłączenie aero i innych pierdol a dopiero potem instalacja tego theme?

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Luty 2011, 20:53:21 »
Wątpię w to kompozycja ta jest stworzona tylko dla Windows XP jednakże możesz spróbować. Jeśli nie zadziała to pozostaje poszukać czegoś podobnego pod Windows 7.

« Odpowiedź #4 dnia: 25 Luty 2011, 21:12:27 »
Może spróbować... Ja bym to zrobił tak:
Prawym na moj kompoter-->własciwosci--> zaawansowane ustawienia systemu-->zakładka zaawansowane--> zakładka wydajność--> ustawienia-->dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności
I to wyłacza wszystko co ma związek z aero i stylem 7demki, system jest jak w wersji basic
Jak nie pójdzie w ten sposób to nie wiem czy coś pomoże ... to są dwa rózne systemy także może być problem