TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

HELP! Kursor zacina się w rogu ekranu.

HELP! Kursor zacina się w rogu ekranu.
« dnia: 15 Luty 2011, 19:07:20 »
Witam wszystkich.
Posiadam system Windows 7 Ultimate 32-bit i mam następujący problem:
Po włączeniu windows'a kursor myszki zacina się i zwalnia w prawym górnym rogu ekranu. Jest to strefa ok 2x2cm, ale bardzo przeszkadza ponieważ są tam zazwyczaj przyciski do minimalizacji i zamknięcia okna.
Problem ten znika kiedy uruchomię jakąś grę w której myszka do operowania jest potrzebna.
Np: po włączeniu Fify kiedy wychodzę do windows'a wszsytko jest ok, ale kiedy włączam CMR Dirt 2 (w tej grze nie używa się myszki) po wyjściu do windows'a problem nadal pozostaje taki sam.

Instalowałem na nowo sterowniki do karty graficznej i do myszki co nie dało żadnego rezultatu.
Podpinałem inną myszkę co też problemu nie rozwiązało.

Może da się wymienić jakieś pliki windowsa odpowiadające za pracę kursora??
Ale jak tego dokonać i jakich plików szukać??

Odp: HELP! Kursor zacina się w rogu ekranu.
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Luty 2011, 22:28:55 »
A nie  masz przypadkiem podpiętej kierownicy albo pada odłącz któreś z tych urządzeń peryferyjnych i daj znać  ;)

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Luty 2011, 11:08:40 »
Do USB mam podpięte tylko 3 urządzenia:
-myszkę
-klawiaturę
-UPS'a

Takiego "czary mary" jeszcze nie miałem nigdy :O
Zastanawiam się co się zmienia w windowsie kiedy włączę Fife, albo COD'a... wtedy wszystko się "naprawia"... ale zielonego pojęcia nie mam.
Dzieje mi się tak odkąd zainstalowałem od nowa siódemkę. Chciałem sobie zrobić porządek na komputerze i widać średnio mi się to opłaciło :/

« Odpowiedź #3 dnia: 18 Luty 2011, 14:04:53 »
A świeżo po instalacji sterowników i gier problem się pojawił ? Czy po jakimś czasie. Zainstaluj może jeszcze raz czystą kopie sterownik grafy i grę. U siebie mam myszke  Mediatech i jak masz specjalne opcje do klawiszy to je powyłaczaj niech będzie standardową myszką. Może tu tkwi problem ... heh nie mam pojęcia ja bym formatował kompa do skutku i doszedł bym co jest nie tak ;p

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Luty 2011, 15:37:19 »
Zauważyłem to dopiero na drugi dzień po instalacji programów i sterowników i gry CMR Dirt 2.
Sterowników od myszki na początku nie miałem zainstalowanych i problem był, po zainstalowaniu ich nic się nie zmieniło.
Zabawa ze sterownikami od grafy też nic nie dała.
Formatu nie chcę robić, bo dużo czasu kosztowało mnie doprowadzenie systemu do stanu sprzed formatowania :)

Może to któryś z programów??
Zainstalowane mam to:
[obrazek nie jest już dostępny]
« Ostatnia zmiana: 23 Marzec 2023, 14:44:08 wysłana przez Mirahz »

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Luty 2011, 16:19:56 »
Heh no to musisz postawić sobie jedno pytanie: Czy irytuje mnie to tak bardzo, że zmuszę się do formatu... Co do programów to masz tego multum... ciężko cokolwiek powiedzieć
Mam tylko pytanie: Co to jest ten objectdock i to coś do xboxa może to ci coś miesza bo jak się domyślam to jest emulator jakiś tak ?

« Odpowiedź #6 dnia: 24 Luty 2011, 09:43:08 »
Objectdock to pasek narzędziowy znajdujący się na pulpicie. (Uprzedzam, że jego odinstalowanie czy wyłączenie nic nie daje, bo próbowałem).
A to coś do xboxa to sterowniki do pada. Nie próbowałem ich usunąć, bo nie widzę związku pada z pulpitem i tym problemem moim.
Jak zauważyłeś mam trochę tych programów, dlatego nie zdecyduje się na razie na format. Będę próbował to naprawić jakoś...

« Odpowiedź #7 dnia: 21 Marzec 2011, 02:05:02 »
WYŁĄCZ cień wskaźnika w:

To rozwiąże problem całkowicie...
« Ostatnia zmiana: 23 Marzec 2023, 14:44:22 wysłana przez Mirahz »

« Odpowiedź #8 dnia: 28 Marzec 2011, 13:55:33 »
Barif... jesteś geniuszem!! :O
Już straciłem wiarę w to, że coś mi pomoże.
Nie wiem w jaki sposób dowiedziałeś się o tym jak rozwiązać ten problem, ale RESPECT dla Ciebie.
Nie miałem pojęcia, ze taka drobnostka może robić takie zamieszanie...

Dzięki WIELKIE!! :)